Motorinde 23 kuruş indirim

Akaryakıt ürünlerinde ÖTV düzenlemesi kapsamında çarşamba gününden (7 Kasım) itibaren geçerli olmak üzere motorine 23 kuruş indirim yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Motorinde 23 kuruş indirim

Döviz kurlarındaki ve ham petrol fiyatlarındaki gerileme, benzin fiyatlarının pompada düşmesinin önünü açtı.

Akaryakıt ürünlerinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi kapsamında çarşamba günü (7 Kasım) 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere motorine 23 kuruş indirim yapıldı.

Mayıs ayından bu yana uygulamada olan Eşel Mobil Sistemi gereği indirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacak.

Akaryakıtta kurlardaki artışın etkisinin vatandaşa yansımasını önlemek için ÖTV'den karşılanmasını içeren eşelmobil sistemine göre devletin motorinde 50 kuruş, LPG'de 67 kuruş ÖTV alacağı bulunuyor. Bu miktarların karşılamaları bittikten sonra indirimler pompa fiyatlarına yansıyacak.

PKK ELEBAŞLARININ YERİNİ SÖYLEYENE 12 MİLYON DOLAR ÖDÜL

ABD PKK elebaşlarından Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın bulunmasına yardımcı olacak kişilere para ödülü vereceğini açıkladı. Açıklamada, Murat Karayılan'ı ihbar edenlere 5 milyon dolar para ödülü verileceği belirtildi. Toplamda üç isim için ayrılan para ödülünün miktarı ise 12 milyon dolar.

Yorumlar