Moskova'da "Andrey Karlov" sergisi

- 2 yıl önce Ankara’da suikasta uğrayan Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un anısına Moskova'da sergi açıldı

Google Haberlere Abone ol
Moskova'da "Andrey Karlov" sergisi

MOSKOVA (AA) - Ankara’da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un hayatını anlatan fotoğraf sergisi, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nda açıldı.

Duma Uluslararası İşler Komitesi ve Andrey Karlov Vakfının organize ettiği “Andrey Karlov. Ölümsüzlüğe giden yol” isimli sergiye Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de katıldı.

Diriöz, burada yaptığı konuşmada, Karlov’un özellikle Rusya ile Türkiye arasındaki en zor dönemde, ilişkilerin güçlendirilmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Karlov'un çok değerli bir diplomat olduğunu, profesyonelliğin yanı sıra olağanüstü insani nitelikleri bulunduğunu belirten Diriöz, "O benim arkadaşım ve Türkiye dostuydu. Rus-Türk dostluğunun güçlendirilmesine olan katkısına değer biçilemez. Bu çabanın hala devam ettiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sergi 22 Haziran'a kadar Duma binasında açık kalacak.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da Ankara'da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar