Moodist'ten bağımlı ailelerine yönelik eğitim

- Her hafta çarşamba 15.00-17.00 ve cumartesi 14.00-16.00'da düzenli olarak yapılan eğitimlere tüm bağımlı aileleri davet ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Moodist'ten bağımlı ailelerine yönelik eğitim

İSTANBUL (AA) - Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi, bağımlı aileleri için eğitim programı organize ediyor.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi, tüm bağımlı ailelerine yönelik bağımlı bir bireyle yaşamanın ve bağımlılıkla mücadele etmenin anlatıldığı eğitimler düzenliyor.

Her hafta çarşamba 15.00-17.00 ve cumartesi 14.00-16.00'da düzenli olarak yapılan eğitimlere tüm bağımlı aileleri davet ediliyor.

Tamamen ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler için "0216 917 12 00" numaralı telefondan kayıt yaptırmak gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi Bağımlılık Merkezi Direktörü Prof. Dr. Kültegin Ögel, bağımlılığın tüm dünyada hızla arttığını, her yaş, cinsiyet ve ekonomik gelir düzeyinden çok sayıda insanın bağımlılığın pençesinde olduğunu bildirdi.

Bağımlı bir üyeye sahip olmanın aile için ıstırap ve utanç verici bir durum olduğunu ifade eden Ögel, sosyal, iş ve arkadaş çevresinin bağımlı ile iletişimine sınır koysa da ailenin sürekli bağımlı ferdinin yanında yer aldığına vurgu yaptı. Ögel, şunları kaydetti:

"Moodist Bağımlılık Merkezi olarak grup terapisi şeklinde düzenlediğimiz eğitimlerimizde bağımlı aileleri ile bir araya geliyoruz. Eğitimlerde en temelden başlayarak aileye bağımlılığı, bağımlılık yapan maddeleri ve etkilerini, bu durumun aile içindeki yansımalarını, bağımlılıktan kurtulmak için atılması gereken adımları ve bağımlı ile nasıl iletişim kurulacağını anlatıyoruz.

Eğitimlere katılan aileler, aralarında kendi deneyimlerini paylaşıyor. Ailelere hem kendilerine hem bağımlı bireye zarar vermeden, onun için nasıl faydalı olabileceklerini sunumlar ve videolarla anlatıyoruz."

Yorumlar