Montessori ne demek, Montessori aktiviteleri ve örnek çalışma

Montessori, çocukların yaşayarak öğrenmesini sağlayan ve diğer çocuklarla işbirliği yapabilmesine olanak veren bir eğitim sistemidir. Bu yazımızda Montessori ne demek, nasıl bir eğitim sistemi ve bir Montessori aktivite örneği bulacaksınız.

Google Haberlere Abone ol
Montessori ne demek, Montessori aktiviteleri

Montessori eğitimi, 19. yüzylın başlarında İtalyan Doktor Maria Montessori tarafından geliştirilmiş bir eğitim sistemidir.

Bu eğitim sisteminin merkez noktası çocuktur. Öğretmen çocuğa gerekli bilgileri verebilmek için gerekli ortamı hazırlamaktan sorumludur.

Montessori, çocukların yaşayarak öğrenmesini sağlayan ve diğer çocuklarla işbirliği yapabilmesine olanak veren bir eğitim sistemidir.

Bu sistemde çocuklar dokunarak ve yaşayarak dünyaya dair bilgileri edinir.

Dr. Maria Montessori'ye göre bu sistem ile deneysel ve yaşayarak öğrenmenin dil, matematik, fen, müzik, sosyal iletişim v.b üzerinde çok büyük etkisi vardır.

Montessori Etkinliği : Haritalama

Yaş: 8+

Malzemeler: Kağıt ve Boya Kalemleri

8 yaş ve üzeri çocukların harita ve haritalama teknklerini öğrenmelerini sağlayacak bu çalışma için yardımcı olabilecek bir kitap önerisi, Tubitak Yayınları Haritalar ve Haritacılık.

Tubitak yayınlarından çıkan bu kitap yaşadığımız dünya ve haritalar hakkında pek çok eğlenceli ve eğitici bilgiler sunuyor. 

Tarihin ünlü keşif adamları haritalarını nasıl çiziyordu?

En yüksek zirveler haritalarda nasıl gösterilir?

Okyanuslar haritalarda nasıl gösterilir?

Mars'ın haritası nasıl çıkarıldı?

Hava koşullarına göre plan yaparken haritalardan nasıl faydalanılır?

gibi pek çok ilginç ve faydalı bilgi çocukların eğlenerek öğrenebileceği şekilde renkli ve eğlenceli çizimlerle anlatılmış.

Kitaptaki bilgiler ışığında çocukların ilgisini bu alana çektikten sonra aşağıdaki gibi örnek bir çalışma yaparak çocuklarınızla hem verimli vakit geçirebilir hemde yaşadığımız dünyayı montessori etkinliği çerçevesinde kalıcı bir şekilde öğretebilirsiniz.

Montessori Etkinliği: Yaşadığımız Dünya, Yaşadığımız Ülke, Yaşadığımız Şehir, Yaşadığımız Ev

Yorumlar