Montessori mobilyaları ile çocuklar kaşif oluyor

İnsan kişiliğini göz önüne alan Montessori yöntemi, çocukların çevresini kendi kendine keşfetmeye ve özgürce karar vermeye yönlendiren bir sistem. Tekzen, Montessori sistemine uygun sunduğu mobilya çeşitleriyle ebeveynlerin tercihlerini kolaylaştırıyor.

Google Haberlere Abone ol
Montessori mobilyaları ile çocuklar kaşif oluyor

İnsan kişiliğini göz önüne alan Montessori yöntemi, çocukların çevresini kendi kendine keşfetmeye ve özgürce karar vermeye yönlendiren bir sistem. Çocukların yaşam alanlarının da Montessori yöntemine uygun olması için oda tasarımları da yeniden şekillendi. Tekzen, Montessori sistemine uygun sunduğu mobilya çeşitleriyle ebeveynlerin tercihlerini kolaylaştırıyor.

Pedagog Maria Montessori tarafından geliştirilmiş olan Montessori eğitimi, çocuk gelişimi açısından oldukça önemli bir yöntem olarak ortaya çıkıyor. ‘Her çocuk özeldir ve farklı ilgi alanlarına sahiptir’ felsefesi üzerine kurulu olan bu yöntem, çocukların özgürce hareket edebilmelerini sağlıyor. Onlara erişilebilir ve özgür bir hareket alanı sunabilmek için ilk adım kendi odalarını düzenlemekle başlıyor. Gelişimlerinin büyük bir bölümünü geçirdikleri çocuk odaları dizaynının da Montessori yöntemi, göz önünde bulundurularak yapılması gerekiyor.

Her insan öğrenme güdüsüyle dünyaya gelir. Montessori yönteminin de merkezi çocuktur. Montessori yönteminde çocuk, gelişim sürecinde etrafındakileri kendi kendine keşfetme, deneyerek öğrenme, yorumlama ve özgürce karar verme imkanına sahip olur. Bu süreçte çocukların keşifler yapacağı yaşam alanları yaratmak onların gelişimi için oldukça önemli.

Peki bu sisteme göre çocuklar odaları nasıl düzenlenmeli?

 Tekzen, Montessori mobilya seçimiyle ilgili önerilerini paylaşıyor;

Çocuğunuzun boyuna, yaşam şekline hitap edecek ve ilgisini çekecek mobilyalar tercih edilmeli. Bu mobilyalar kolayca düzenlenebilir, hafif ve rahat taşınabilir de olmalı.
Çocuğunuzun odasında yaratacağınız ortam, onun özgürce hareket edebileceği yer olmalı. Bu nedenle yere yakın yataklar tercih edilmeli.

Çocuğunuzun algısını geliştirecek basit ve sade bir dekorasyon tercih edilmeli. Karmaşık ve göz yoran bir oda çocuğunuzun zihnini yorabilir.

Çocuk odasında kullanacağınız renkler düz renkler ya da pastel tonlar olmamalı. Bunun tersine kırmızı, sarı, mavi gibi ana renklerle kombinleyerek çocuğunuzun enerjisini yükseltebilirsiniz.

Montessori yönteminin en önemli konularından biri erişim özgürlüğüdür. Erişim özgürlüğü, kendi kendine öğrenme özelliğini geliştirmesine destek olur. Bu nedenle çocuğunuzun odasındaki eşyalar onun kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde olmalı.

Kıyafet dolapları da oldukça önemli… Kendi kıyafetlerinin farkında olması ve tercih yapabilmesi için çocuğunuzun rahatlıkla ulaşabileceği askılar ya da çekmecelere kıyafetlerini yerleştirmelisiniz.

Oyun çocuklar için elbette vazgeçilmezdir. Çocukların rahat hareket edebileceği rahat bir oyun alanı oluşturmak önemli.

Kitaplar çocukların en çok ilgisini çeken materyallerdir. Çocuğunuz odasına yerleştireceğiniz kitaplar yine Montessori yöntemine göre çocuğunuz kitap seçimini kendinin yapabileceği, kolay ulaşabileceği yapıda olmalı.

Siz de çocuğunuza özgür ve keşfetmeye açık bir yaşam alanı yaratmak istiyorsanız www.tekzen.com.tr adresini ziyaret ederek Montessori mobilyalarına göz atabilir Tekzen önerilerini daha detaylı incelemek isterseniz https://buislerboyleyapilir. tekzen.com.tr blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar