Moncef Slaoui kimdir, nerelidir?

Moncef Slaoui ismi son günlerde Amerikan kamuoyunda sıkça anılan kişiler arasında yer almaya başladı. Müslüman Doktor Moncef Slaoui Trump tarafından belirlenen aşı geliştirme ekibi içerisinde yer almaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Moncef Slaoui kimdir, nerelidir?

ABD'de son günlerde en çok konuşulan isimlerden birisi de Moncef Slaoui oldu. Müslüman Doktor Moncef Slaoui, bütün Amerikalıların umudunu bağladığı aşı geliştirme ekibine dahil olunca ülke gündeminde bir anda en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. Peki, Moncef Slaoui kimdir, nerelidir, uzmanlık alanı nedir? İşte Moncef Slaoui biyografisi:

61 yaşında olan Moncef Slaoui 1959 yılında Fas'ın Kazablanka şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kazablanka'da tamamladı. Daha sonr Avrupa'da yükseköğrenim gördü.

ABD Başkanı Trump, Slaoui için "Dünyaca ünlü, özel sektörde çalıştığı 10 yıl içinde 14 yeni aşı buluşuna yardımcı olmuş bir immünolojist. Aşıların formülasyonunda dünyanın en saygın adamlarından biri." ifadesini kullanmıştı.

''Warp Speed'' kapsamında aşı geliştirme ekibine katılmaktan onur duyduğunu dile getiren Saloui ise "Koronavirüse karşı yapılan aşı deneylerini incelediğimde, 2020 sonuna kadar yüzlerce milyon aşıyı dağıtmış olabileceğimize olan güvenim artıyor." ifadesini kullanmıştı.

Kız kardeşini ateşli hastalık boğmacadan kaybettiği belirtilen Saloui, 1959 yılında Fas'ın Agadir bölgesinde doğdu. Slaoui, Kazablanka'da liseyi bitirdikten sonra, Belçika'da biyoloji bilimleri alanında öğrenim gördü.

Harvard Tıp Fakültesi ve Tufts Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmalarını sürdüren ve 100'den fazla uluslararası makalesi bulunan bilim adamı, "AIDS Aşı Girişimi" isimli kuruluşun da yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

Yorumlar