"Model Birleşmiş Milletler Konferansı"

- Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin, öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği konferans, "İnsan Onuru: Politik, Ekonomik ve Askeri Müdahaleler" teması ile başladı - Konferansta, yurt içi ve yurt dışından gelen öğrenci büyükelçi ve delegeler, Birleşmiş Milletlerin çalışma prensipleri doğrultusunda çalışacak - Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitede Suriye savaşı ve göçmen krizinin ele alınacağı konferansta, Ekonomik ve Sosyal Komitede de gelişmiş ülkelerin diğer ülkelerin çeşitli yollarla içişlerine müdahalesi işlenecek

Google Haberlere Abone ol
"Model Birleşmiş Milletler Konferansı"

İSTANBUL (AA) - Öğrencilerin akademik, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin düzenlediği, "Model Birleşmiş Milletler Konferansı", "İnsan Onuru: Politik, Ekonomik ve Askeri Müdahaleler" teması ile başladı.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mitat Tekçam, okulda düzenlenen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, yürüttükleri faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Okulda "Model Birleşmiş Milletler" çalışmalarını yıllardır sürdürdüklerini belirten Tekçam, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da konferansa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Programın dün yurt içinden ve dışından gelen öğrencilerin İstanbul gezisiyle başladığını dile getiren Tekçam, bugün başlayan konferansın üç gün süreceğini aktardı.

Tekçam, konferansa, ABD'den Ürdün'e 14 ülkeden öğrencilerin katıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Geçen sene 'Değişimi Değiştirmek' başlığıyla çıkmıştık, bu sene 'İnsanoğlu ve Müdahaleler' ana temasıyla, çalışmalarımızı yürüteceğiz. Altı komitemiz çalışacak, 4'ü İngilizce, biri Arapça ve biri de Osmanlıca olarak oturumları yürütecek. Öğrencilerimiz bu konferansta dünya sorunlarını konuşuyorlar. Bu sıralarda dünya sorunlarını konuşmak ve çözüm önerileri yürütmek tabi ki yarın için çok ümit verici. Programımıza katılan tüm öğrencilere, öğretmenlere teşekkür ediyorum. Konferansın sonunda da buraya katılan öğrencilerin çözüm önerilerini bir sonuç bildirgesiyle paylaşacağız."


- Konferans

Konferansta, dünya sorunları ele alınıp çözüm önerileri sunulacak. Konferansta ele alınacak başlıklar şöyle:

"Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitede Suriye savaşı ve göçmen krizi, Ekonomik ve Sosyal Komitede gelişmiş ülkelerin diğer ülkelerin çeşitli yollarla içişlerine müdahalesi, Tarihi Güvenlik Komitesinde 'Arap Baharı' sorunsalı, İngiliz Avam Kamarası Komitesinde İngiltere'nin AB'den çıkışı, ve Divan-ı Hümayun Komitesinde 1. Selim Dönemi Osmanlı Safevi siyasi ilişkileri."

Konferansta, ulusal düzeyde pek çok lise yanında ABD, Kanada, Kazakistan, KKTC ve Ürdün'den gelen öğrenci büyükelçi ve delegeler, Birleşmiş Milletlerin çalışma prensipleri doğrultusunda çalışacak. Öğrenciler aynı zamanda komitelerin gündeminde bulunan sorunlara çözüm önerileri getirecek ve bunları yazılı metne çevirecek. Beş ana komite ve iki fantastik komitede tartışılan, insan onurunu zedeleyen küresel politika ve uygulamalar hakkında delegeler çok boyutlu düşünebilmenin imkanlarını arayacak ve dünya siyaseti hakkında değerlendirmelerde bulunacak.



Yorumlar