MKE SON DAKİKA PATLAMA HABERİ... Patlamada 5 işçi hayatını kaybetti

MKE fabrikasında yaşanan patlama sonrasında enkaz altında kalan işçilerden 5'i hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
MKE fabrikasında patalama

Ankara'da Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu duyurdu.

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Patlamada yaralılar olduğu belirtildi.

Ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı.

MSB: 5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), patlamada 5 işçinin şehit olduğunu bildirdi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor.

Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin patlamya ilişkin ilk açıklamayı yaptı. Şahin patlamanın kimyasal tepkimeden kaynaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Kimyasal tepkimeden kaynaklanan bir patlama meydana gelmiş, Beş işçimiz vefat etmiştir. Cumhuriyet Savcılarımız inceleme başlattı. Çalışanların tamamına ulaşıldı, göçük alında kalan işçimiz yok. Daha detaylı bir incelemeden sonra bir açıklama yapacağız. "

Yorumlar