MİT'ten Suriye'de nokta atışı başarılı operasyon

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn El Arap'ta terör örgütünün üst düzey isimlerinden birini daha etkisiz hale getirdi.

Google Haberlere Abone ol
MİT'ten Suriye'de nokta atışı başarılı operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye sınır hattında konuşlu güvenlik güçlerimize yönelik tacizlerin devam ettiği Ayn El Arab bölgesinde, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Ayn El Arab Sorumlusu olarak bilinen "Bahoz Afrin" kod adlı teröristi etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT, Bahoz Afrin'in geçmişte Suriye sınırındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemleri organize ettiğini belirledi.

Bahoz Afrin kod adlı teröristin, Suriye uyruklu olduğu ve sansasyonel eylemler arayışında olduğu yönünde istihbarat alınması üzerine, öncelikli hedef listesine eklendi. Sınır hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik yeni bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi saha ajanlarından alındıktan sonra, MİT tarafından takip altına alındı. Yapılan takip sonucunda, Bahoz Afrin'in planladığı eylemin son aşamasında olduğu tespit edildi ve operasyon için düğmeye basıldı.

Bu başarılı operasyonla, terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynakları, Ayn El Arab'a sorumlu olarak gönderilen teröristlerin MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinden dolayı örgütün bölgede büyük bir kriz yaşadığını ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek terörist bulmakta zorlandığını aktardı.

BAHOZ AFRİN KOD ADLI TERÖRİSTİN PROFİLİ

Bahoz Afrin, terör örgütünün Suriye'de alan hakimiyeti sağladığı dönemde katılım sağladı ve 2019 itibarıyla tabur, ardından cephe sorumlusu olarak faaliyetlerde bulundu. 2021 yılı itibarıyla bölge yönetimine giren Bahoz Afrin, sözde Ayn El Arap/Batı cephesi sorumlusu olarak görev yaptı. Güvenlik güçlerimize ve sınırlarımıza yönelik eylem arayışlarını sürdüren Bahoz Afrin, etkisiz hale getirildiği süreçte sözde Ayn El Arap sorumlusu olarak faaliyet yürütüyordu.

Yorumlar