Mithat Baydur kimdir?

Ekranların aranan ismi Mithat Baydur ile ilgili vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Peki, Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Baydur kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Mithat Baydur kimdir?

Mithat Baydur kim, sorusu son zamanların en çok aranan ve en çok merak edilen sorularından biridir. Peki, Mithat Baydur kimdir, aslen nerelidir?

Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mithat Baydur 1957 İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Sarıyer'de dünyaya gelen Baydur, İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Sarıyer Pertevniyal Okulu’nda tamamlamış, ardından Liseyi Kuleli Askeri Lisesi’nde okuduktan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyoloji Bölümünü bitirdi Mithat Baydur daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Fakültesinde Yüksek Lisans yaparak eğitim hayatına devam ettirmiş ve daha sonra yine bu üniversitede Doktora yapmış ve 1996 yılında Doçent, 2003 yılında ise Profesör ünvanlarını alarak akademisyen olmuştur.

Değişik üniversitelerde öğretim üyesi ve yönetici olarak görev alan Baydur, Abant İzzet Baykal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Bakanlığı; Beykent Üniversitesinde Bölüm Başkanlığı ve Üsküdar Üniversitesinde Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yaptıktan sonra şuan Okan Üniversitesi Öğretim Üyeliğine devam etmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde çeşitli teori ve siyaset dersleri vermeye devam eden Baydur, 1999-2000 yıllarında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in danışmanlığını yaptı.

Bugüne kadar Siyasi Tarihimizden Kesitler, Kutsal Topraklarda Casuslar Savaşı ve Küresel Dünyada Milliyetçilik isimlerinde 3 kitabı, ayrıca yerli ve yabancı dergilerde yayımlanmış olan 70 kadar makalesi mevcuttur. İyi derecede İngilizce bilen Mithat Baydur evlidir ve bu evliliğinden iki kızı vardır.

Günümüzde Okan ÜniversitesiUygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürmektedir. Daha önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı ve Beykent Üniversitesi Bölüm Başkanlığı ve  Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı yapmıştır. Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsünde çeşitli, Teori ve Siyaset dersleri vermiştir.

Sadece üniversitede ders vererek öğrenci yetiştirmesinin dışında yazarlığı ile de dikkat çekti. Örneğin; Siyasi Tarihimizden Kesitler, Kutsal Topraklarda Casuslar Savaşı, Küresel Dünyada Milliyetçilik, İlm-i Siyaset ve Dış Politika yazıları, Kemalizm ve değişen Paradigma kitapları yayımlandı.

Halen Okan Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Mithat Baydur, değişik televizyon kanallarında tartışma programları için davet alıyor ve bu davetlere icabet ederek, halkın belirli konularda yorumlar yapıyor. Baydur, CNN, NTV, Star, Haber Türk, Show, Kanal D, Halk Tv, Fox, TRT gibi kanallara katılarak kendi alanında değerlendirmelerde bulunuyor.

Yorumlar