MİT mensuplarını ve ailelerini deşifre eden Oda TV erişime kapandı

Libya'da devam eden çatışmalar sırasında şehit düşen MİT mensubu ve ailesini deşifre eden Oda TV'nin web sitesine erişim engeli getirildi.

Google Haberlere Abone ol
MİT çalışanını deşifre eden Oda TV erişime kapandı

Libya'da şehit düşen MİT mensubunun kimliğini deşifre eden Oda Tv Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), tarafından erişime kapatıldı.

Oda Tv, Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç'ın tutuklanmasının ardından Odatv internet sitesine erişim engeli getirildiğine yönelik BTK'dan açıklama geldi.

İDARİ TEDBİR UYGULANMAKTADIR

İnternet tarayıcıları üzerinden odatv.com adresine girilmek istendiğinde, '5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurulunun 05.03.2020 Tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır.' uyarısının olduğu sayfaya ulaşılıyor.

'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle gözaltına alınan Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, ve muhabir Hülya Kılınç savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmıştı. Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilirken, yarın 10.00'da Çağlayan Adliyesi'nde ifade vereceği belirtildi.

HABERE DE ERİŞİM ENGELİ GELMİŞTİ

Libya'daki operasyonda yaşamını yitiren subayın Manisa'daki cenaze töreniyle ilgili habere İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği erişim engeli getirmişti.

Yorumlar