MİT haberi sonrası Odatv Haber Müdürü gözaltında

Libya'da Hafter güçlerine karşı mücadele ederken şehit düşen MİT mensubunun kimliğini açıklayan Odatv'nin suç teşkil eden haberi üzerine sitenin haber müdürü gözaltına alındı. Kanunlara göre suç olan bir haber için Barış Terkoğlu'na en az 3 yıl hapis cezası verilebilir.

Google Haberlere Abone ol
Odatv Haber Müdürü MİT haberi üzerine gözaltında

Libya'daki meşru hükümetin yardım talebi üzerine Trablus'ta bulunan Türk güvenlik güçlerine destek sağlayan MİT mensubu açılan ateş sonucu şehit düşmüştü. MİT mensubu olması nedeniyle yasa gereği kimliği gizli tutularak, gizlice defnedilmişti. Ancak devlet içindeki ihanet şebekeleri MİT mensubuyla ilgili bilgileri basına sızdırdı. Bilgileri haber yapan Odatv'nin haber müdürü ise gözaltına alındı. 

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümet ile Rus ve Avrupa destekli darbeci general Halife Hafter arasındaki mücadelede bilindiği gibi Türkiye'de taraf olarak yer almaya başlamıştı. Türkiye, Akdeniz'deki haklarını koruma altına almak için Ulusal Mutabakat Hükümet ile çok önemli bir "sınır anlaşması" imzalamıştı. Bu anlaşmanın korunması ve Libya'daki hükümetin devamlılığı için Türkiye buradaki meşruh hükümete destek kararı almıştı. 

Libya hükümetinin Türkiye'den askeri destek talebinde bulunması üzerine ise Türkiye bölgeye askeri destek de göndermişti. 

Gönderilen güvenlik güçleri arasında bulunan iki MİT mensubu geçtiğimiz günlerde Hafter güçlerinin saldırıları sonucu şehit düşmüştü. 

Yasalar gereği şehitlerin kimlikleri açıklanmadı. Resmi bir cenaze töreni de düzenlenmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada şehitlerin MİT mensubu olduğunu bu ailelerinin deşifre olmaması için isimlerinin açıklanmadığını söylemişti.

KARANLIK ODA KİMLİKLERİNİ AÇIKLADI

Devletin büyük bir hassasiyetle kimliklerini gizlemeye çalıştığı MİT mensuplarının kimlikleri FETÖ taktiğiyle Odatv tarafından açıklandı. geçtiğimiz günlerde Libya'da şehit düşen 2 MİT mensubundan birinin kimliğini yaptığı haberle deşifre etti. Skandal haber sonrası harekete geçen emniyet Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu gözaltına aldı.

Gözaltı kararının, 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle olduğu iddia edildi.

MİT KANUNUNA GÖRE SUÇ, 7 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

937 Sayılı MİT Kanunu'nda yer alan 28. Madde'de aynen şöyle deniliyor:

"MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini,makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir."


BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suriye'de rejim uçakları böyle düşürülüyor

 

Yorumlar