MİT başvuru şartları kadın için nelerdir, başvuru ne zaman sonuçlanır?

MİT başvuru şartları Türkiye'nin göz bebeği kurumda çalışmak isteyenler tarafından merakla soruşturuluyor. MİT'te ajan olmanın yanında İstihbarat Uzmanı, Dil Uzmanı, Koruma ve Emniyet Memuru, Mühendis gibi alanlarda da görev yapmak mümkündür.ö

Google Haberlere Abone ol
MİT başvuru şartları kadın için nelerdir, başvuru

MİT başvuru kadın şartları nelerdir, kimler MİT'e başvuru yapabilir, alımlar nasıl ve nereden yapılıyor soruları istihbaratçı olmak isteyen gençler tarafından sık sık merakla sorulur. Türkiye'nin en prestijli kurumlarından biri olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nda çalışmak ve bu kuruluşun güzide üyelerinden biri olmak isteyenler için kapılar sonuna kadar açık. Şartları taşıyanlar ve sınavları geçenler burada rahatlıkla çalışabiliyor. Peki, MİT başvuru şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir, başvuru sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir?

MİT'in personel alım politikası eskiden çok gizli yürütülürdü. Ancak şimdi daha şeffaf bir şekilde işliyor. Öyle ki MİT'in resmi internet sitesi üzerinden bile başvuru yapmak mümkündür.

MİT'e personel alımı uzun bir süreç gerektiriyor. Çünkü hassas bir kurumada çalışacak personelin çeşitli aşamalardan geçmesi gerekiyor. Bu süreç, başvurunun kabul edilmesine rağmen en az 1 yıl sürebiliyor. İşe alım sürecinde başvurusu kabul edilenleri bekleyen aşamalar ise yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlar, çeşitli psikolojik testler, sağlık kontrolü ve son olarak mülakattır.

MİT'in resmi internet sitesinde, "Personel alımları istihbarat uzmanı, dil uzmanı, mühendis, koruma ve emniyet memuru branşlarında yapılmakta, şartları sağlamanız halinde bu branşlardan birine başvurmanız beklenmektedir. Ancak bu branşlardan herhangi biri için gerekli şartları sağlamamakla birlikte belirli bir alanda bilgi, beceri, yetenek veya tecrübe sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız, özgeçmiş formunu doldurarak genel başvuru yapabilirsiniz." şeklinde bir mesaj bulunmakta.

MİT BAŞVURU ŞARTLARI

MİT'e başvuru yapabilmek için aşağıdaki temel şartları sağlamanız gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

35 yaşını doldurmamış olmak

En az üniversitelerin örgün eğitim veren meslek yüksekokulu programlarının birinden ön lisans mezunu olmak (Yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır).

BAŞVURU ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Teşkilâtımızda, yürütülen hizmetin nitelikleri gereğince çeşitli alanlarda eğitim geçmişi ve uzmanlığı bulunan personel istihdam edilmektedir. Teşkilâtımıza her yıl binlerce aday özgeçmiş göndererek başvuru yapmaktadır. Başvuruları kabul edilen adayları uzun, rekabetçi ve elemeli aşamalardan oluşan bir sınav süreci beklemektedir. Bu süreçte adaylar yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlara, çeşitli psikolojik testlere, sağlık kontrolüne ve mülakata tabi tutulmaktadır.

* Özgeçmiş formuna ilişkin olarak dikkat etmeniz gereken önemli hususlar aşağıda listelenmiştir:

* Özgeçmiş formu, temel gerekliliklerine sahip olunan bir branş için doldurulabilmektedir. Formu doldurmaya başlamadan önce görev almak istediğiniz branşa ait detayları incelemenizi öneririz.

* Kariyer sayfasında belirtilen branşların dışında, belirli bir alandaki bilgi, beceri, yetenek ve tecrübeleriniz çerçevesinde Kurumumuzda görev almak istiyorsanız, Genel Başvuru sayfasında yer alan açıklamalar doğrultusunda özgeçmiş formunu doldurabilirsiniz.

* Özgeçmiş formunu tek oturumda ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Verdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olması özgeçmişinizin değerlendirilmesinde büyük önem taşımaktadır.

* Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişilerin özgeçmiş formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

* Özgeçmiş gönderdiğiniz tarihten itibaren altı ay geçmedikçe özgeçmişiniz üzerinde güncelleme yapmanız veya tekrar özgeçmiş göndermeniz mümkün değildir.

* Özgeçmiş formu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek ve gerekli bilgileri eksiksiz olarak temin edebilmek amacıyla örnek formu inceleyebilirsiniz.

* Örnek özgeçmiş formu (PDF)

* Özgeçmiş formunda paylaştığınız bilgiler Millî İstihbarat Teşkilâtı aday havuzunda saklı tutulacaktır.

* Yurt dışında yaşayanların özgeçmiş formunu Türkiye’de bulundukları bir dönemde doldurarak

* Teşkilatımıza göndermesi ve yurt dışındayken Kurumumuzla iletişime geçmemesi, başvurunun gizliliği bakımından önem arz etmektedir.

* Posta yoluyla yapılan görev alma talepleri değerlendirmeye alınmamaktadır.

* Teşkilâtımız tarafından özgeçmişlerin gizliliğine yüksek hassasiyet gösterilmekte ve adaylardan da aynı hassasiyet beklenmektedir.

MİT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR, NE ZAMAN AÇIKLANIR?

MİT'e başvuru yapanlar öncelikle başvurusu kabul edilenler sınavlar için çağrılır. Sınavların her aşaması için farklı bir prosedür uygulanır. İlk aşamadan geçemeyenler bir daha çağrılmaz ve ayrıca bir bildirimde bulunulmaz.

Başvurusu kabul edilenler SMS, e-posta, sabit telefon veya cep telefonu yoluyla irtibat kurulur. Sonrasında aşamalı olarak sınavlara ya da uygulamalara davet edilirsiniz. Örneğin ilk aşamayı geçemezseniz bir daha da aranmazsınız. İlk aşamayı başarılı şekilde geçtiğiniz takdirde ise tekrar çağrılırsınız. Bu süreç işe alım kesinleşene kadar bu şekilde ilerler. Sonuçlar herhangi bir yerde yayınlanmaz. İşe alımlar gizli bir şekilde yürütülür.

ÖNEMLİ HATIRLATMA: MİT'de ilk başvuru esnasında çağrılmanız işe alındığınız anlamına gelmez. Sınavlarda başarısız olduğunuz tarafınıza bildirilmez.

MİT'e başvuruda kadın erkek ayrımı bulunmuyor. Sadece koruma memur alımlarında boy farkı bulunuyor. Erkeklerde 1,75 olan boy şartı kadınlarda boy 1,63'tür.

MİT personel alımı başvuru adresi şöyle: https://www.mit.gov.tr/ikBasvuru/ui/cv.aspx 


 

Yorumlar