Mısır'dan "Katif ve Mogadişu saldırılarına" kınama

KAHİRE (AA) - Mısır, Suudi Arabistan'ın Katif vilayeti ile Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadı. Dışişleri...

Google Haberlere Abone ol
Mısır'dan "Katif ve Mogadişu saldırılarına" kınama

KAHİRE (AA) - Mısır, Suudi Arabistan'ın Katif vilayeti ile Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırılarını "en güçlü şekilde" kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan'ın Katif vilayetinde dün devriye görevi yapan bir askeri aracı hedef alan saldırının en güçlü şekilde kınandığı" ifade edildi.

Teröre karşı verilen mücadelede Suudi Arabistan'ın Mısır'ın yanında yer aldığı vurgulanan açıklamada, "Terör saldırısı, Suudi Arabistan'ın güvenlik ve istikrarını hedef almıştır." denildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığından yapılan ikinci açıklamada da "Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün 7 kişinin ölümüne, 20'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının kınandığı" belirtildi.

Teröre karşı verdiği mücadelede "Mısır'ın Somali halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğu" kaydedilen açıklamada, "Somali'de güvenlik ve istikrarın sağlanması" temennisinde bulunuldu.

Suudi Arabistan'ın Katif vilayetinde dün askeri devriye aracını hedef alan silahlı saldırıda 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş, 6'sı yaralanmıştı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Waberi Mahallesinde yer alan emniyet merkezi yakınlarında dün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının sorumluluğunu ise terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.


Yorumlar