Mısır'daki yargılamalar

- Askeri mahkeme, "şiddet olaylarına karışma" suçlamasıyla yargılanan 25 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırdı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki yargılamalar

KAHİRE (AA) - Mısır'da askeri mahkemelerin, "şiddet olaylarına karışma" suçlamasıyla yargılanan 25 kişiyi müebbet hapis cezasına çarptırdığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İskenderiye'deki askeri mahkeme, "2015 yılında yaşanan şiddet eylemlerine karıştıkları" suçlamasıyla gıyabında yargılanan 24 sanık hakkında müebbet (25 yıl), tutuklu yargılanan 14 kişiye on beşer yıl ve 4 kişiye ise onar yıl hapis cezası verdi.

Söz konusu sanıklar ise askeri savcılık tarafından kendilerine yöneltilen "askeri tesislere saldırı düzenleme, adam öldürmeye teşebbüs ve silah bulundurma" iddialarını reddediyor.

- Kara Blok davası

Başkent Kahire'nin batısında yer alan askeri mahkeme de kamuoyunda Black Bloc (Kara Blok) olarak bilinen dava kapsamında yargılanan 46 sanıktan birini müebbet, 37 kişiyi 3 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme 8 kişinin ise beraatına karar verdi.

Askeri savcılık, 20'si tutuklu, 26'sı gıyaben yargılanan 46 sanığı "silah ve cephanelik bulundurmanın yanı sıra bir polis memurunu öldürmek ve kamu malına zarar vermek"le suçluyor.

Mısır'da 25 Ocak 2011 devriminin 2. yıl dönümünden sonra ülke genelinde düzenlenen gösterilerde boy gösteren, siyah maskeli ve elbiseli ''Black Bloc'' grubunun üyeleri, gösterileri sabote etmekle suçlanıyor.

Öte yandan, kararlara temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi. Mısır yasalarına göre, 60 gün içerisinde mahkeme kararına itiraz edilebiliyor. İtirazın kabul edilmesi durumunda dava dosyası temyize gönderiliyor.


Yorumlar