Mısır'daki kaybolma vakaları

KAHİRE (AA) - Mısır’da idari mahkemenin, yaklaşık 2 yıl önce kaybolan iki doktorun yerinin İçişleri Bakanlığı tarafından açıklaması gerektiği yönünde karar...

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki kaybolma vakaları

KAHİRE (AA) - Mısır’da idari mahkemenin, yaklaşık 2 yıl önce kaybolan iki doktorun yerinin İçişleri Bakanlığı tarafından açıklaması gerektiği yönünde karar verdiği bildirildi.

Mısır Hak ve Hürriyetler Koordinatörlüğü adlı örgütünün müdürü avukat İzzet Guneym, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idari mahkemenin, 24 Ağustos 2013’te başkent Kahire’deki Rabiatu’l-Adeviyye Meydanı’nda yapılan gösterilerden 10 gün sonra kaybolan doktor Muhammed es-Seyid Muhammed İsmail ve 18 Nisan 2014’ten bu yana bulunamayan 28 yaşındaki doktor Esma Halef Şendin Abdülmecid’in bulundukları yerlerin İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanması gerektiği yönünde karar verdiğini belirtti.

Zorla kaybedilen İsmail’in kızı Sare, babasının Ez-Zekazik kentindeki evine döndüğü sırada güvenlik güçleri tarafından durdurularak gözaltına alındığını ifade etti. Sare, daha sonra El-Azuli Askeri Hapishanesi’nde yatan bir mahkumdan babasının söz konusu hapishanede kaldığını öğrendiklerini söyledi.

"En-Nedim Şiddet ve İşkence Mağdurları Rehabilitasyon Merkezi"nin daha önce yayınladığı raporda da doktor Abdülmecid’in, 18 Nisan 2014'te Asyut kentindeki çalıştığı hastanenin önünde mesai saatinin bitiminde gözaltına alındığı, ailesinin kardeşine gelen telefonlardan Abdülmecid’in emniyette olduğunu öğrendiği kaydedilmişti.

Yorumlar