Mısır'da muhalif Ebu'l Futuh'un gözaltına alınması

- Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı Ebu'l Futuh'un ailesi: - "Abdulfettah es-Sisi'nin temsil ettiği iktidardaki rejimden Abdulmunim Ebu'l Futuh'un derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da muhalif Ebu'l Futuh'un gözaltına alınması

KAHİRE (AA) - Mısır'da tutuklu bulunan muhalif Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı Abdulmunim Ebu'l Futuh'un ailesi, hükümetten Ebu'l Futuh'un derhal serbest bırakılmasını istedi.

Ebu'l Futuh'un ailesi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "(Mısır Cumhurbaşkanı) Abdulfettah es-Sisi'nin temsil ettiği iktidardaki rejimden, Abdulmunim Ebu'l Futuh'un derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Uygun sağlık koşullarının sağlanması da dahil olmak üzere güvenliğinden Sisi sorumludur." denildi.

Açıklamada, İçişleri Bakanlığının Ebu'l Futuh hakkında birçok yanıltıcı bilgi içerdiği ifade edilen açıklamasının şiddetle kınandığı belirtildi.

Bakanlığın Ebu'l Futuh'un Londra'daki görüşmelerine ilişkin beyanatının da yalanlandığı açıklamada, Ebu'l Futuh'un bu kentte televizyon programları ile siyasi sempozyumlara katıldığı, söz konusu etkinliklerde ülkenin durumuna ilişkin önceki görüşlerinin dışına çıkmadığı kaydedildi.

Ebu'l Futuh'un Müslüman Kardeşler Teşkilatı'ndaki (İhvan) tüm görevlerini 2009'da bıraktığı, 2011'de ise siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle tamamen ayrıldığı ifade edilen açıklamada, Ebu'l Futuh'un İhvan yöneticisi olarak nitelendirilmesinin ve evinde devlet karşıtı evrakların bulunduğuna yönelik iddianın siyasi yanıltmacadan başka bir amacının bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, gözaltı işlemi esnasında evden hiçbir delil alınmadığına işaret edildi.

Mısır İçişleri Bakanlığının açıklamasında, Ebu'l Futuh'un, İhvan liderlerinden olduğu, örgütün Londra'daki kolu üzerinden ve seçim atmosferini kullanarak ülkeyi istikrarsızlaştırma planını uygulamaya çalıştığı ifade edilmişti.

Savcılık perşembe günü, "yasaklı bir örgütü faaliyete geçirmek, yalan haber yaymak" gibi çeşitli suçlamalardan hakkında soruşturma yürütülen Ebu'l Futuh'un 15 gün gözaltında tutulmasına karar vermişti.

Mısırlı önde gelen siyasetçilerden ve İhvan'ın eski sembol isimlerinden Ebu'l Futuh, teşkilattan ayrılarak 2012'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olmuştu.

Yorumlar