Mısır'da Kurban Bayramı

- Binlerce Mısırlı, bayram namazını büyük camiler ya da önceden belirlenen alanlarda kıldı

Google Haberlere Abone ol
Mısır'da Kurban Bayramı

KAHİRE (AA) - Mısır'da binlerce kişi bayram namazını eda etmek için büyük camiler ya da önceden belirlenen alanlarda bir araya geldi.

Binlerce Mısırlı, Kurban Bayramı namazını camilerin yanı sıra bugün için tahsis edilen alanlarda kıldı. Başkent Kahire'deki Amr bin As Camisi, Mısırlıların bayram namazı için rağbet ettiği mekanlardan biri oldu.

Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, bayram namazını Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, bazı bakanlar ve ordudan üst düzey komutanlarla birlikte başkent Kahire'deki Maraşel Muhammed Hüseyin Tantavi Camisi'nde kıldı. Savunma Bakanı Sıdkı Suphi'nin bayram namazında Tantavi Camisi'nde yer almaması dikkati çekti.

Bayram namazında, Vakıflar Bakanlığı tarafından belirlenen "Kurban mefhumu" başlıklı hutbe okunurken, bazı camilerde ise Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) bakanlığın belirlediği mekanların dışında bayram namazı hazırlığı yaptığı ifade edildi.

İhvan tarafından yapılan organizasyonda, İskenderiye, Beni Suveyf, Eş-Şarkiye illerinde bakanlığın tahsis ettiklerinin dışında bazı camilerde bayram namazı kılındığı belirtildi.

Vakıflar Bakanlığı Din İşleri Başkanı Cabir Tayı', yaptığı basın açıklamasında, bayram namazı için 4 bin 850 cami ve alanın tahsis edildiğini, bunların dışındaki mekanlarda namaz kılınmasına izin verilmediğini söyledi.

Yorumlar