Mısır ile Fransa arasındaki ilişkiler

- Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: "Mısır, Fransız askeri teçhizatını en fazla kullanan ikinci ülke durumuna geldi"

Google Haberlere Abone ol
Mısır ile Fransa arasındaki ilişkiler

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin Fransız askeri teçhizatını en fazla kullanan ikinci ülke olduğunu belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sisi'nin resmi ziyaret için gittiği Fransa'da gemi inşa şirketi Naval Group Müdürü Herve Guillou ile görüştüğü aktarıldı.

Açıklamaya göre, Sisi görüşmede, "Mısır, Fransız askeri teçhizatını en fazla kullanan ikinci ülke durumuna geldi. Naval Group ile yapılan yeni anlaşmalar Mısır donanmasının modernizasyonuna büyük katkı sağlamıştır." dedi.

Naval Group Genel Müdürü Guillou ise şirket olarak Mısır ile yeni ve farklı alanlarda yardımlaşma konusuna özen gösterdiklerini ifade etti.

Fransa'ya dün giden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin bugün Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Mısır ile Fransa arasında son dönemde ağır silah ve teçhizat alımı konusundaki anlaşmalar dikkati çekiyor. İki ülke, 2015 yılında 5 milyar avro tutarında 24 Rafale savaş uçağı için anlaşmıştı. Mısır, söz konusu uçaklardan bir kısmını teslim aldı, geri kalan kısmı ise önümüzdeki yıllarda teslim edilecek.

Sisi yönetimi ayrıca Mistral tipi helikopter gemisi ve Gowind tipi 4 fırkateyn alımı için de Fransa ile anlaştı. Mistral tipi helikopter gemisi ve fırkateynlerin ilki bu yıl Mısır tarafından teslim alındı.

Yorumlar