Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'den "Hamas" açıklaması

- Şukri, Hamas'ın Mısır'daki yargı sürecinin devam edeceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'den "Hamas" açıklaması

KAHİRE (AA) - Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, Filistinli gruplar arasında Mısır ara buluculuğunda yürütülen uzlaşma çabaları ile Hamas'la ilgili yargı sürecinin iki ayrı konu olduğunu belirtti.

Şukri, Mısır'ın yarı resmi gazetesi El Ahram'a verdiği mülakatta bir soru üzerine, "Hamas'ın Mısır yargısı nezdindeki mahkeme süreci devam edecek. Bu diğer dosyadan farklı ve yargıyı ilgilendiren bir durumdur. Mısır halkına karşı suç işleyen cezasını çekecektir." dedi.

Mısır'ın Filistin davasındaki klasik rolünü devam ettirdiğini dile getiren Şukri, Kahire'nin ara buluculuğunun Filistin-İsrail barış görüşmelerinde Filistin tarafının elini güçlendirdiğini söyledi.

Mısır'da demokratik seçimlerle işbaşına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle devrilmesinin ardından Mısır ile Hamas arasındaki ilişkilerde gerginlik yaşanmıştı.

Abdulfettah es-Sisi yönetimi, özellikle Sina Yarımadası'ndaki şiddet eylemleri konusunda Hamas'ı Gazze'de sınır güvenliğini gereği gibi sağlamamakla suçlamıştı.

Mısır'da Mursi hakkında açılan 5 davadan birisi de kamuoyunda "Hamas adına casusluk" olarak bilinen dava. Söz konusu davada Mursi ile birlikte toplam 24 sanığın yargı süreci devam ediyor.

Yorumlar