Mısır basınında Zeytin Dalı Harekatı

- Mısır basını, Zeytin Dalı Harekatı'nı genelde olumlu ve objektif olarak gördü

Google Haberlere Abone ol
Mısır basınında Zeytin Dalı Harekatı

KAHİRE (AA) – Mısır'da yayın yapan özel ve devlet medyası "Zeytin Dalı Harekatı"nı genelde Anadolu Ajansı (AA) üzerinden ve objektif olarak gördü.

Ülkedeki devlet gazetelerinden "Ahbar el-Yevm" harekatı okuyucularına sürmanşetten, "Türkiye Suriye'nin kuzeyinde Afrin operasyonunu başlattı" başlığı ile duyurdu. Haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) "Afrin bölgesine meşru müdafaa kapsamında girildi" şeklindeki açıklamasına yer verildi. Gazete ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sorunun diplomatik yöntemlerle çözülmesini talep ettiğini" belirtti.

Mısır'ın en büyük yayın organı olarak kabul edilen devlet gazetesi "El-Ahram" ise Zeytin Dalı Harekatı'nı yedinci sayfadan vermeyi tercih etti. Haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Biliyoruz ki Suriye güvende olmadıkça Türkiye de güvende olmayacak." dediği aktarıldı. Gazete ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanlığının "Suriye topraklarından teröristler tarafından açılan ateşe karşılık olarak operasyonun yapıldığı" şeklindeki açıklamasına yer verdi.

Ülkedeki özel gazetelerden "Vatan", Afrin operasyonunu okuyucularına üçüncü sayfadan duyurdu. Harekatı, "Suriye'nin kuzeyine Türkiye'den yeni operasyon" başlığı ile gören gazete, BM'nin tarafları soğukkanlı davranmaya çağırdığını aktarırken ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun da "operasyonun masraflı olacağı ve ekonomiyi olumsuz etkileyeceği" yönündeki sözlerine yer verdi.

"Erdoğan Afrin'e kara harekatını açıkladı" başlığını atan ülkenin en çok okunan gazetelerden "Şuruk" da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını okuyucularıyla paylaştı.

Harekat, Mısır'daki elektronik gazeteler ve özellikle sosyal medyada da yakından takip ediliyor.

Yorumlar