Miraç Orbay kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, memleketi neresi, mesleği nedir?

Miraç Orbay kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor, mesleği nedir soruları TikTok izleyenler tarafından bu aralar gündeme getirilen sorulardan bazılarıdır.

Miraç Orbay kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, memleketi neresi, mesleği nedir? Miraç Orbay adı TikTok izleyenler tarafından bu aralar sıklıkla duyulan bir isim oldu. Sakallı, cübbeli ve takkeli bir elinde tesbihleri ve bastonuyla görüntü vermesi bazıları tarafından yadırganan Orbay'ın en son bu haliyle özel bir firmaya ait kiralık jete binmesi ise onu haber değeri taşıyan obje haline getirdi. Miraç Orbay kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Başta FETÖ medyası olmak üzere bazı muhalif internet sitelerinde Miraç Orbay isimli şahsın "TikTok Şeyhi" olduğu ve özel jetle Ayasofya'da Cuma namazı kılmaya gittiğini yazıyor.

Oysa, Miraç Orbay'ın bindiği jet kendisinin değil, özel bir firmanın jeti. Jeti kiralayan da kendisi değil, bir arkadaşının kendisine özel jesti olarak gönderilmiş. Zaten kendisi de bunu videoda açık açık anlatıyor. Ancak buna rağmen, haberlerde, "Şeyhin biri, kendisine ait özel jetle memleketinden çıkarak Ayasofya Camii'nde namaz kılmak için İstanbul'la gelmiş" şeklinde ve imasında haberler yapıldı. 

İşte o haberlerden biri: 

Sosyal medya hesabında, yaptığı yayınlarda kendisini 'Yetimlerin hizmetkarı' Miraç Orbay Hoca olarak tanıtan Miraç Orbay, özel bir şirkete ait olduğu düşünülen özel bir jetle İstanbul'a geliş ve iniş anını canlı yayın açarak duyurdu. Orbay, video esnasında Atatürk Havalimanı'na iniş yapacağını ve cuma namazını Ayasofya'da kılacağını söyledi.

Miraç Orbay, yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: "Atıf Abi evet kendisini özlediğimi söyledim. Hocam ben de seni özledim. Özel jetimi gönderiyorum, seni aldırıyorum. Allah'ın izniyle şu anda jet hareket halinde. Birazdan uçuşumuz Allah'ın izniyle gerçekleşecek. Bir saat 10 dakika sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olacağım. Cuma namazını Allah izin verirse Ayasofya'da kılacağız kardeşlerim."

MİRAÇ ORBAY KİMDİR?

Miraç Orbay, Adıyaman Menzil'de yaşıyor. Youtube'da 2020 yılında kendisine ait bir kanal açarak buradan vaazlar vermeye başladı. İlk videolarında vaazlar veren Orbay'ın daha sonraki videolarında yetimlere yardım etmeye başladığı, sık sık yetimlerin ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.

Miraç Orbay'ın kendisini çevresine "medyum" olarak tanıttığı, büyü ve sihir çözme gibi işler yaptığı ileri sürülüyor.