Minik Özge yeni protezine kavuştu

- Antalya'da sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının evin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen 3,5 yaşındaki Özge'ye İstanbul'da yeni protez takıldı - Baba Yıldırım: - "Takılan protezin dizi bükülebiliyor. Bu da kızımın ileride rahatça koşabileceği anlamına geliyor. Tek hayalim onu yaşıtlarıyla sokakta koşabildiğini görmek"

Google Haberlere Abone ol
Minik Özge yeni protezine kavuştu

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da sol ayağı erken doğum sonrası kesilen ve babasının evin tavanına monte ettiği makaralı düzenekle yürümeyi öğrenen 3,5 yaşındaki Özge Yıldırım'a yeni protez takıldı.

Babasının yaptığı düzenek sayesinde protez bacağıyla ayakta durmayı öğrenen, bir süredir de Kepez Devlet Hastanesi'nde rehabilitasyon gören Özge Yıldırım'a Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sahip çıktı. Türel'in yönlendirmesiyle Özge'ye İstanbul'da 14 bin lira maliyetle dizi bükülebilen bir protez yapıldı.

Baba Ali İhsan Yıldırım ile İstanbul'a giden 3,5 yaşındaki Özge, yeni protezine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni protezine uyum sağlaması için iki hafta eğitim alacak Özge, ardından dizi bükülebilen protezle koşmaya başlayacak.

Baba Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayallerinin yavaş yavaş gerçek olmaya başladığını söyledi.

Kızını en iyi koşullarda büyütmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade eden Yıldırım, baba olmanın emek istediğini, verdiği emeklerin karşılığını almaya başladığını dile getirdi.

- "Tek hayalim onu yaşıtlarıyla sokakta koşabildiğini görmek"

Kızının bir gülümsemesinin bütün zorlukları unutturduğunu aktaran Yıldırım, "Yeni protez kızıma çok faydalı olacak. Takılan protezin dizi bükülebiliyor. Bu da kızımın ileride rahatça koşabileceği anlamına geliyor. Tek hayalim onu yaşıtlarıyla sokakta koşabildiğini görmek." dedi.

Kızının yeni protezine alışma safhasında olduğunu anlatan Yıldırım, dizi bükülen protezle kızının kendisini daha rahat hissedeceğini bildirdi.

Yıldırım, her gün düzenli antrenman yapan kızının önceki protezini dizi bükülmediği için kullanamadığına işaret ederek şöyle konuştu:

"Kızımla çok zorlu günler yaşadık. Hiçbir zaman pes etmedik. Tıp geliştikçe kızım bu eksikliğini çok hissetmeyecek. Fizik tedavisini de sürdürecek. Her şey onun daha rahat bir hayat sürdürebilmesi için. Bazen üzülüyorum, kahroluyorum. Onun yaşındaki çocuklar koşuyor, eğleniyor, bisiklete biniyor. Umarım bizim de o günlerimiz gelecek. Özge, Antalya Büyükşehir Belediyesinin engelli rehabilitasyon merkezinde fizik tedavisi görecek."

- Cumhurbaşkanı Erdoğan aramıştı

Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaşayan Ali İhsan-İlknur Yıldırım çiftinin 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge, 8 günlükken kangren sol ayağı "protein C-S" hastalığı nedeniyle kesilmişti.

Baba Yıldırım, yanlış iğne sonucu damarı yırtıkları gerekçesiyle özel hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ancak savcılık yeterli delil olmaması nedeniyle dava açılmasına gerek görmemişti.

Bu arada sol ayağına protez takılan Özge'nin bu şekilde yürümeyi öğrenememesi üzerine özel bir rehabilitasyon merkezine başvuran baba Yıldırım, burada fizik tedavi için yüksek ücret istenmesi nedeniyle ustası olduğu alüminyum doğramadan düzenek yapmaya karar vermişti.

Salonunun tavanına alüminyum bir düzenek monte eden baba Yıldırım, tekerlekleri olan düzenekten sarkıttığı ipi de kızını taşıyan kemere bağlamış, kızının yürümesini bu şekilde sağlaması haberlere konu olmuştu.

Konudan haberdar olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aileye destek telefonu gelmişti.

Kepez Devlet Hastanesinde fizik tedavisine başlanan Özge'ye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yeni protez takılacağını bildirmişti. Türkiye'nin ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, Özge bebeği muayene etmiş, tedavi desteğinde bulunmuştu.

Baba Yıldırım, ayrıca Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile görüşmüş ardından da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün yönlendirmesiyle avukat Mustafa Özdemir ile görüşerek hukuki süreci yeniden başlatmıştı.

Özge'ye Şırnak'ta görevli "Kayılar" komando birliği ise bir koli oyuncak göndermişti.


Yorumlar