Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi nedir nerelidir kitapları?

Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi nedir nerelidir kitapları? Türk gazeteci ve yazar Mine Söğüt, uzun yıllar süren gazetecilik kariyerinin ardından edebiyat alanında da kendini kanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi

Mine Söğüt'ün kim ve nereli olduğu soralır merakla soruluyor. Hayatı ve giyim tarzıyla dikkatleri üzerine çeken Sözğüt en sonra Aslı Şafak'ın konuğu olarak bir kez daha gündem oldu.

MİNE SÖĞÜT KİMDİR?

1968 yılında İstanbul'da doğan Mine Söğüt, deniz subayı bir babanın kızı olarak büyüdü. Ortaöğrenimini Kadıköy Kız Lisesi'nde tamamladı ve 1985 yılında babasını kaybetti. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi'nin Latin Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi ve 1989 yılında mezun oldu. Ardından aynı alanda yüksek lisans eğitimine başladı.

Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi nedir nerelidir kitapları
Mine Söğüt

 

GAZETECİLİK KARİYERİNE GİRİŞ

Söğüt, profesyonel gazetecilik hayatına 1990 yılında Güneş Gazetesi'nde İnsan Hakları Servisi'nde muhabir olarak adım attı. Gazetenin kapanması sonrasında Tempo Dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalıştı. 1993 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin düzenlediği bir yarışmada, Haber dalında mansiyon ödülü aldı. 1996-2000 yılları arasında "Haberci" adlı televizyon belgeselinin metin yazarlığını yaptı.

Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi nedir nerelidir kitapları
Mine Söğüt

 

YAZARLIK KARİYERİ VE KİTAPLARI

Profesyonel gazeteciliği bırakan Söğüt, 2001-2005 yılları arasında Cihangir Postası adlı yerel bir gazetenin gönüllü editörlüğünü yürüttü. İlk kitabı "Adalet Cimcoz: Bir Yaşam Öyküsü Denemesi" biyografi türünde olup, ilk romanı "Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cin Peri Yalanları" ile edebiyat dünyasına adım attı. "Kırmızı Zaman", "Doğan Kardeş", "Şahbaz'ın Harikulade Yılı 1979", "Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey", "Dolapdere: Kürt Kediler, Çingene Kelebekler" ve "Deli Kadın Hikayeleri" gibi eserleri de yazarın kaleme aldığı diğer başlıca kitaplar arasında yer alır.

MİNE SÖĞÜT BİYOGRAFİSİ

Mine Söğüt 1968 yılında İstanbul'da doğmuş olan bir Türk gazeteci ve yazardır. Kadıköy Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Latin Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almıştır.

Gazetecilik kariyerine 1990 yılında Güneş Gazetesi'nde başlamış, burada İnsan Hakları Servisi'nde muhabirlik yapmıştır. Daha sonra Tempo Dergisi ve Yeni Yüzyıl gazetesinde çalışmalarına devam etmiştir.

Mine Söğüt kimdir gerçek adı babası kimdir annesi nedir nerelidir kitapları

Mine Söğüt 

 

Mine Söğüt'ün yazarlık kariyeri çeşitli kitaplarla devam etmiştir. İlk kitabı "Adalet Cimcoz: Bir Yaşam Öyküsü Denemesi" ile tanınmıştır. Ardından "Beş Sevim Apartmanı - Rüya Tabirli Cin Peri Yalanları", "Kırmızı Zaman" ve "Doğan Kardeş" gibi eserlerle edebiyat dünyasında yerini sağlamlaştırmıştır.

"Sinekler Sevişirken" adlı öyküsünü tiyatroya uyarlamış ve tasarımını ile yönetmenliğini üstlenmiştir. Bu tek kişilik oyunda Merve Engin rol almıştır.

KİMİNL EVLİ?

Bahadır Baruter ile evlidir ve 7 Mayıs 2013'ten itibaren Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Söğüt'ün anne ve babası hakkında ise açık kaynaklarda yer alan bir detay bulunmuyor.

 

Yorumlar