"Milli Yayla Festivali"ne 22 ülkeden katılım

Azerbaycan'daki "Milli Yayla Festivali"ne 22 ülkeden katılım oldu

Google Haberlere Abone ol
"Milli Yayla Festivali"ne 22 ülkeden katılım

Azerbaycan'ın Göygöl bölgesinde başlayan Milli Yayla Festivali coşkulu ve renkli görüntülere sahne oldu.

Cevat Han Tarih ve Kültür Vakfının Hacıkent Han Yaylası'nda düzenlediği festivale Azerbaycan'ın yanı sıra dünyanın 22 ülkesinden binlerce insan katıldı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Dünya Etnospor Konfederasyonunun da katkı sunduğu festivale yoğun katılım oldu.

Ziyaretçiler, festival alanında kurulan "Etno Kasabası"nda zanaatkarlar köşesi ve pazar yerini gezdi, geleneksel lezzetleri tattı. Pazar yerinde satışa çıkarılan organik ürünler ve hediyelik eşyalar, davetlilerden büyük ilgi gördü.

Pehlivanların, güreşçilerin, alpagut sporcularının gösterileri, ok müsabakaları, Azerbaycanlı binicilerin atlarla yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. Binicilerin Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla tur atması davetlilerden büyük alkış aldı.

Çeşitli müzik ve dans gösterilerinin yapıldığı festivalin ziyaretçilerinden bazıları, kendi çadırlarını kurarak piknik yaptı.

Geniş bir alana sahip festival alanında çeşitli etkinliklere katılan ziyaretçiler keyifli gün yaşadı.

Cevat Han Tarih ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı, Milli Yayla Festivali Proje Yöneticisi Müzadil Hasanov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türk dünyasını birleştirmek, milli gelenek ve değerleri yaşatmak ve tarihi köklere dönmek için bir organizasyon hayal ettiklerini ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçmişin iyi bilinmesi durumunda geleceğin daha aydın olacağını belirten Hasanov, "Bütün geleneklerimizi ve değerlerimizi bu festivalde canlandırmak istiyoruz. Geleneksel spor dallarımız, folklorumuz hepsi burada yer alıyor. Farklı ülkelerden misafirlerimiz var. Türk soylu halkların temsilcilerinin yanı sıra Hindistan'dan Romanya'ya kadar farklı ülkelerden misafirlerimiz burada bulunuyor." dedi.

Türkiye'den Uğur Işılak, Kaya Kuzucu ve Bünyamin Aksungur gibi sanatçıların da davetli listesinde bulunduğu festival 3 gün sürecek.

 

Yorumlar