Milli tekvandoculardan Hollanda'ya tepki

- Hollanda Açık Turnuvası için bu ülkede bulunan Tekvando Milli Takımı, Hollanda hükümetince Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın programının engellenmesine tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Milli tekvandoculardan Hollanda'ya tepki

ANKARA (AA) - Tekvando Milli Takımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek amacıyla yapacağı ziyaretin Hollanda hükümetince engellenmesine tepki gösterdi.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, olayların yaşandığı Rotterdam'a yakın mesafedeki Eindhoven'da düzenlenen Hollanda Açık Turnuvası'na katılan ay-yıldızlı ekip, Bakan Kaya ve Türkiye'ye yönelik saygısızlığa kayıtsız kalmadı.

Federasyon başkanı Metin Şahin başkanlığında 52 kişilik kafileyle Hollanda'da bulunan Türk Milli Takımı, maçların oynandığı salonun önünde, "Hollanda'nın Sayın Bakanımıza yaptığı nezaketsizliği şiddetle kınıyoruz." yazılı pankart açarak tepkilerini ortaya koydu.

Başkan Şahin, Hollandalı yetkililerle yaptığı bire bir görüşmelerde de bu tavrın büyük bir nezaketsizlik örneği olduğunu ve kabul edilemeyeceğini kaydetti. Şahin, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hollanda'nın Sayın Bakanımıza, dolayısıyla ülkemize karşı takındığı bu tutum kabul edilemez. Sürekli insan haklarından dem vuran bir ülkenin bu davranışı abesle iştigaldir. Batı, gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık biçimde ortaya koymuştur. Yaşanan gelişmeler Avrupa demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ülkemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sporcularımız, burada elde ettikleri başarılarla sportif anlamda Avrupa'ya gerekli cevabı veriyorlar."



Yorumlar