Milli tank projesi

- ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Gönen: - "ESOGÜ'nün mühendislik dallarında sahip olduğu bilgi birikimi ile sanayinin dinamizmi ve kamu desteklerinin buluşması halinde milli tank motoru üretme hedefine rahatlıkla ulaşılabilir"

Google Haberlere Abone ol
Milli tank projesi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Altay Ana Muharebe Tankı'nın motorunun Eskişehir'de üretilmesine katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdi.

Gönen, yazılı açıklamasında, ilk yerli lokomotifi üreten ve ilk yerli otomobili yapan Eskişehir'in, Altay Ana Muharebe Tankı'nın yerli motorunu da üretebilecek güçte olduğunu vurgulayarak, üniversitenin, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) ile iş birliği içinde olduğunu belirtti.

Tank motorunun Eskişehir'de üretilmesinin isabetli bir karar olacağını ifade eden Gönen, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağı yetiştirmeyi kendimize görev edindik. Özellikle sahip olduğumuz altyapı ve akademik birikimle ülkemiz savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişime katkıda bulunabiliriz. ESOGÜ'nün mühendislik dallarında sahip olduğu bilgi birikimi ile sanayinin dinamizmi ve kamu desteklerinin buluşması halinde milli tank motoru üretme hedefine rahatlıkla ulaşılabilir."

Gönen, üniversitenin TÜLOMSAŞ ve TEI gibi Eskişehir'in köklü sanayi kuruluşlarıyla çok sayıda iş birliğinin bulunduğunu, bunu başarabilecek güçte olduklarını vurguladı.


Yorumlar