Milli takıma veda eden yıldızlar

- Copa America ve EURO 2016 gibi iki önemli futbol organizasyonunun düzenlendiği bu yıl, bazı yıldız oyuncular milli takımlarını bıraktığını açıkladı - Messi, Ibrahimovic ve Schweinsteiger gibi yıldızlar milli takımlarına veda etti

Google Haberlere Abone ol
Milli takıma veda eden yıldızlar


İSTANBUL (AA) - MURAT KELEŞ - Copa America ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) gibi iki önemli futbol organizasyonunun düzenlendiği bu yıl, bazı yıldız futbolcular milli takımı bıraktığını açıklayarak sporseverleri hayal kırıklığına uğrattı.

Arjantinli yıldız Lionel Messi ve Manchester United'a transfer olan İsveçli Zlatan Ibrahimovic, milli takımı bıraktıklarını açıklayan en dikkati çeken futbolcular olarak göze çarptı.

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı EURO 2016'da Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda yer alan Çek Cumhuriyeti'nin kalecisi Petr Cech ve Hırvat Darijo Srna milli formaya veda ettiğini duyurdu.

Milli takımlarından yakın zamanda emekliye ayrıldıklarını duyuran futbolcular şunlar:

Lionel Messi (Arjantin): Arjantin formasını 113 kez giyen ve 55 golle milli takım tarihinin en skoreri olan Messi, 13 yaşında altyapısına girdiğinden bu yana oynadığı Barcelona Kulübü ile 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 8 La Liga, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 4 İspanya Kral Kupası ve 6 İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazanmasına rağmen Arjantin A Milli Takımı ile çıktığı 4 finalden de eli boş döndü.

Copa America'da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da finalde Şili'ye kaybedilen maçla kupaya uzanamayan 29 yaşındaki Arjantinli yıldız, "Milli takım benim için bitti. Dört final oldu ve artık benim için bir anlamı kalmadı. Denedim. En çok istediğim şeydi ama başaramadım. Sanırım artık bırakmalıyım." ifadelerini kullandı.

Zlatan Ibrahimovic (İsveç): EURO 2016'da E Grubu'nu 1 puanla son sırada tamamlayan İsveç Milli Takımı'nın yıldızı ismi Ibrahimovic, milli forma ile çıktığı 113 maçta 62 kez fileleri havalandırarak ülkesinin en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. 34 yaşındaki ünlü futbolcu, milli takımı bıraktığını açıkladıktan kısa süre sonra Paris Saint-Germain'den ayrılıp İngiliz devi Manchester United'a transfer oldu.

Bastian Schweinsteiger (Almanya): Milli takım formasıyla 120 maçta 24 gole imza atan Schweinsteiger, 2014 FIFA Dünya Kupası'da Almanya ile şampiyonluk yaşadı. EURO 2016'da ise yarı final maçında Fransa'ya kaybeden Almanya'da 32 yaşındaki futbolcu, milli takımı bıraktığı bildirdi.

Petr Cech (Çek Cumhuriyeti): 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ardından milli takımı bıraktığını duyuran oyuncular arasında 34 yaşındaki Çek Petr Cech de bulunuyor. Milli takımda en fazla görev alan oyuncu unvanını elinde bulunduran Cech, 2006 Dünya Kupası ile 2004, 2008, 2012 ve 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösterdi ve 124 kez milli formayı giydi.

Darijo Srna (Hırvatistan): Son olarak EURO 2016'da oynayan ve turnuva sırasında babasını kaybeden 34 yaşındaki savunma oyuncusu, ilk kez 20 Kasım 2002'de Romanya ile oynanan özel maçta Hırvatistan forması giydi ve milli takımda 134 maçta 22 gol kaydetti.

Gabor Kiraly (Macaristan): "Gri eşofmanlı kaleci" olarak bilinen 40 yaşında Kiraly, EURO 2016'dan sonra milli takımı bırakan oyuncular arasında yer alıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alarak "turnuva tarihinde forma giyen en yaşlı futbolcu" unvanına sahip Kiraly, 1998'den bu yana Macaristan Milli Takımı forması giydi ve toplamda 107 maça çıktı.

Shay Given (İrlanda Cumhuriyeti): 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna kalan İrlanda Cumhuriyeti'nin kadrosunda bulunan, ancak oynama fırsatı yakalayamayan 40 yaşındaki kaleci Shay Given, 134 kez milli formayı terletti. İrlandalı kaleci kariyerine kulübünde devam edecek.

Christian Fuchs (Avusturya): EURO 2016'da F Grubu'nu 1 puanla sonuncu bitirip turnuvaya veda eden Avusturya Milli Takımı'nda defans oyuncusu 30 yaşındaki Christian Fuchs'un ayrılık kararı şaşkınlık yarattı. 2006 yılından beri milli takımda yer alan Fuchs, 78 maçta 1 kez fileleri havalandırdı.

Yorumlar