Milli Takım maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı (Fareo Adaları maçı)

Türkiye Faroe Adaları arasında oynanan maç kaç kaç, maçın özeti, golleri kim attı?

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Faroe Adaları maçı kaç kaç, golleri kim?

Türkiye Milli Takım maçı kaç kaç bitti, Faroe Adaları maçı kaç kaç, maçın özeti, golleri kim attı, maçın diğer detayları...

Türkiye ile Faroe Adaları arasında Uluslar Ligi kapsamında bu akşam Torsvollur Stadı'nda gerçekleşen maçta goller, maç özeti ve diğer detaylar merak ediliyor.

İşte Türkiye Faroe Adaları maçının özeti: (Canlı Anlatım)

Türkiye Milli Takımında bu akşam da Hakan Çalhanoğlu ile Merih Demiral sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. 

BİRİNCİ DEVRE

Maçın ilk yarısında bir gol geldi ancak o da ofsayt olduğu için sayılmadı.

45. Dakika: Yunus Akgün'ün ceza sahasına yerden gönderdiği pasla topu önüne alan Kerem, ceza alanında sağ çaprazdan sol ayağıyla şutunu çekti ama top kalenin üzerinden dışarı çıktı.

42. Dakika: İrfan Can'ın savunma arkasına derin pası ile topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu kale sahasında şık bir aşırtma vuruşu ile golü buldu ancak pozisyon ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmadı. Yapılan VAR kontrolü sonrası da karar değişmedi.

39. Dakika: İrfan Can'ın derin pası ile sol kanatta topla buluşan Eren Elmalı, son çizgide topu kale sahasına çevirdi fakat hiçbir oyuncumuz topa dokunamadı. Dönen topu uzaklardan Zeki, şutla tamamlamak istedi savunma bu sefer de topa ayak koydu.

36. Dakika: Kaan Ayhan'ın müdahalesinde Edmundsson yerde kaldı, maçın hakemi serbest vuruşu belirledi.

31. Dakika: Eren Elmalı'nın baskı sonucu kaptırdığı top ile kalemize etkili gelen Faroe Adaları'nda Bjartalid topu ceza sahasına taşıdı ve kale sahasına çevirdi ancak topa hiçbir takım arkadaşı dokunamadı.

30. Dakika: Ev sahibi ekipte ceza sahası dışından Olsen topun gelişine vuruşunu yaptı, top kale direğinin yanından dışarı çıktı.

29. Dakika: Zeki'nin pası ile ceza sahası dışı sağ çaprazda topu önünde bulan Yunus Akgün, sol ayağıyla şutunu çekti kaleci Gestsson hata yapmadı.

25. Dakika: Yunus Akgün'ün sağ kanattan kale sahasına ortaladığı topu savunma kafa ile uzaklaştırdı.

22. Dakika: Rene Joansen, Serdar Dursun'a yaptığı sert müdahalenin ardından sarı kart gördü.Sarı Kart - René Joensen

19. Dakika: Maçta tempo düşük olarak ilerliyor.

15. Dakika: İrfan Can'ın sağ çaprazdan ceza alanına Serdar Dursun'a göndermek istediği uzun mesafeli pasta top, rüzgarın da etkisiyle kavis alarak oyun alanını terk etti.

11. Dakika: Faroe Adaları kendi yarı sahasında hazırlık pasları yapıyor.

Milli Takım maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı (Fareo Adaları maçı)
Milli Takım maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı (Fareo Adaları maçı)

 

7. Dakika: Sağ kanattan Ferdi'nin kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahası içinde hiçbir oyuncumuz topa dokunamayınca Faroe Adaları savunması derin bir nefes aldı. Oyun kale vuruşu ile devam edecek.

6. Dakika: Solda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, kale sahasına ortalamak istedi kaleci Gestsson topa hamlede bulundu ve meşin yuvarlak dışarı çıktı.

5. Dakika: Milli takımımız sağdan Zeki ile geldi. Zeki Çelik'in ceza alanına yüksek mesafeli gönderdiği ortayı Serdar kafa ile önüne almak istedi, savunma topu ileri uzaklaştırdı.

1. Dakika: Maçta ilk düdük geldi ve mücadele başladı.

İKİNCİ DEVRE

Maçın ikinci devresinde goller gelmeye başladı. İlk golleri ev sahibi takım buldu.

90. Dakika: Maçın sonuna 5 dakikalık kayıp zaman ilave edildi.

89. Dakika: GOL! Milli takımımız, Serdar Gürler'in golü ile farkı 1'e indirdi. Serdar Dursun'un ceza sahasında kafa ile yükseklik kazandırdığı topa sol çaprazdan düzgün bir vuruş yapan Serdar Gürler, kaleci Gestsson'u çaresiz bırakan golü kaydetti.Gol - Serdar Gürler

86. Dakika: Faroe Adaları'nda kaleci Gestsson, yavaş hareket ettiği gerekçesi ile maçın hakemi Boiko tarafından sarı kart gördü.Sarı Kart - Teitur Gestsson

86. Dakika: Serdar Gürler'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şut farklı şekilde dışarı çıktı.

82. Dakika: Milli takımımızda Eren Elmalı oyundan alınırken Umut Bozok oyuna dahil oldu.Eren Elmali - Umut Bozok

80. Dakika: İrfan Can'ın sağ kanatta son çizgiden kale sahasına çevirmek istediği top kaleci Gestsson'da kaldı.

76. Dakika: Milli takımımız kendi yarı alanında pas yapıyor.

72. Dakika: Faroe Adaları'nda Edmundsson yerini Klaemint Olsen'e bıraktı.Jóan Símun Edmundsson - Klaemint Olsen

70. Dakika: Oyunda tempo düşük olarak ilerliyor

65. Dakika: Milli takımımız rakip yarı alanda boşluk arıyor.

60. Dakika: Milli takımımızda Yunus Akgün'ün yerine de İsmail Yüksek oyuna dahil oldu.Yunus Akgün - Ismail Yüksek

60. Dakika: Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Serdar Gürler oyunda.Kerem Aktürkoglu - Serdar Gürler

59. Dakika: Milli takımımızda Halil Dervişoğlu, Berkan Kutlu'nun yerine oyuna girdi.Berkan Kutlu - Halil Dervisoglu

59. Dakika: GOL! Faroe Adaları, Edmundsson'la farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Savunma arkasına atılan uzun topta ceza sahasında topla buluşan Edmundsson, sol çaprazdan kaleci Altay'ın üzerinden aşırtma vuruşla golü buldu.Gol - Jóan Símun Edmundsson

57. Dakika: Faroe Adaları'nda ilk yarıdan sarı kartı bulunan Joensen oyundan alınırken Mikkelsen oyuna dahil oldu.René Joensen - Mads Mikkelsen

51. Dakika: GOL! Faroe Adaları Davidsen'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Eren Elmalı'dan topu kapan Vatnhamar'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında topla buluşan Davidsen'in, sol çaprazdan yaptığı vuruşta Ozan Kabak'a çarpan top Altay Bayındır'ı yanıltarak ağlarla buluştu.Gol - Viljormur Davidsen

50. Dakika: Berkan Kutlu, rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.Sarı Kart - Berkan Kutlu

48. Dakika: Ferdi şık hareketlerle topu ileri taşıdı ve İrfan Can'a pasını verdi. İrfan, uzaktan şutunu denedi, top dışarı çıktı.

İLK 11'LER

Milli Takımımızın ilk 11'i: Altay, Zeki, Ozan, Kaan, Eren, Yunus, Ferdi, Berkay, Kerem, İrfan Can, Serdar Dursun.

Faroe Adaları'nın ilk 11'i: Gestsson, Rolantsson, Vatnsdal, Vatnhamar, Davidsen, Bjartalid, Vatnhamar, Andreasen, Joensen, Olsen, Edmundsson.

Grupta sırasıyla sahasında Faroe Adaları'nı 4-0, deplasmanda Litvanya'yı 6-0, Lüksemburg'u 2-0 ve sahasında Litvanya'yı 2-0 yenen ay-yıldızlı ekip, son maçında İstanbul'da Lüksemburg ile 3-3 berabere kalıp, gruptaki ilk puan kaybını yaşadı. Milliler, bu puan kaybına rağmen son maçlar öncesi grubunu 13 puanla lider tamamlamayı garantiledi ve B Ligi'ne yükseldi.

A Milli Futbol Takımı, Faroe Adaları ile deplasmanda oynadığı ikinci maçı da kazanamadı.

Ay-yıldızlı ekip 15 Temmuz 1991'de rakibiyle deplasmanda oynadığı ilk maçta da sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmıştı. Milli takım, rakibiyle deplasmanda oynadığı ikinci maçtan da mağlup ayrıldı ve zayıf rakibi karşısında tarihindeki ilk yenilgisini aldı.

TÜRKİYE YENİLDİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Türkiye daha önceki maçlarda aldığı puanlar sayesinde grupta zaten liderdi. Önceki puanları onu bir üst lige yani B Ligine yükselmesini sağlamış ve garantilemişti. Dolayısıyla bu akşam aldığı yenilgi Türk Milli Takımı için bir kayıp sayılmıyor. 

Grupta sırasıyla sahasında Faroe Adaları'nı 4-0, deplasmanda Litvanya'yı 6-0, Lüksemburg'u 2-0 ve sahasında Litvanya'yı 2-0 yenen ay-yıldızlı ekip, son maçında İstanbul'da Lüksemburg ile 3-3 berabere kalıp, gruptaki ilk puan kaybını yaşadı. Milliler, bu puan kaybına rağmen son maçlar öncesi grubunu 13 puanla lider tamamlamayı garantiledi ve B Ligi'ne yükseldi.

Detaylar Ekleniyor...


 

Yorumlar