Milli sporcular EYOF 2017'den yurda döndü

- Bu yıl Macaristan'da gerçekleştirilen 2017 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden 111 milli sporcu yurda döndü - İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Boz: - "Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Etkinliğe 40'ı aşkın ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Bir önceki yıl genel klasmanda 26. sırada olan Türkiye, bu yıl 7. sıraya kadar yükseldi" - Altın madalya kazanan mili sporcu Amaçtan: - "Türkiye adına aldım. İnşallah olimpiyatlara kadar devam edeceğim. Hocalarıma teşekkür ediyorum"

Google Haberlere Abone ol
Milli sporcular EYOF 2017'den yurda döndü

İSTANBUL (AA) - Bu yıl Macaristan'da gerçekleştirilen 2017 Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde (EYOF 2017) Türkiye'yi temsil eden 111 milli sporcu yurda döndü.

Macaristan'da 23-29 Temmuz'da düzenlenen EYOF 2017'ye katılan 111 milli sporcu, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz tarafından karşılandı.

Sporcuları tek tek çiçeklerle karşılayan ve tebrik eden Boz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene genç sporcuların Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Bu yıl genel klasmanda 5'i altın toplam 19 madalya toplandığı bilgisini veren Boz, "Bu çok büyük bir başarı. Umarım başarılar artarak devam edecektir. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Etkinliğe 40'ı aşkın ülkeden 2 bin 500 sporcu katıldı. Bir önceki yıl genel klasmanda 26. sırada olan Türkiye, bu yıl 7. sıraya kadar yükseldi." ifadelerini kullandı.

Atletizm dalında altın madalya kazanan mili sporcu Ömer Amaçtan ise 3 bin metrede altın madalya kazandığını belirterek, "Türkiye adına aldım. İnşallah olimpiyatlara kadar devam edeceğim. Hocalarıma teşekkür ediyorum." dedi.

Milli antrenör Halil Önay de 3,5 yıldan bu yana Ömer Amaçtan ile çalıştıklarını aktararak "Uzun ve hummalı bir geçmişimiz var. İmkanlarımız belliydi. Ağır bir dönem geçirdik. Sonunda da emeklerimizin karşılığını aldık. Allah nasip ederse hedefimiz dünya şampiyonluğu." değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar