Milli Savunma Bakanlığı karargâhtan çıkıyor

Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı karargahının bulunduğu yerleşkeden çıkarılmasına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı karargâhtan çıkıyor
Milli Savunma Bakanlığının (MSB) hizmet binası, Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu yerleşkenin dışına çıkarılacak.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile Milli Savunma Bakanlığının teşkilat yapısında değişikliğe gidildi.

Bakanlık merkez teşkilatında yapılan değişikliğin ardından müsteşar yardımcısı sayısı 5'e çıkarılırken, bakanlık, Teftiş Kurulu Başkanlığı, Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü, Tersaneler Genel Müdürlüğü, Askeri Adalet İşleri ve Kanunlar Genel Müdürlüğü, Askeralma Genel Müdürlüğü, Personel ve Mali Yönetim Genel Müdürlüğü, İnşaat Emlak ve Milli Mayın Faaliyet Merkezi Genel Müdürlüğü, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Genel Plan ve Prensipler Genel Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, Muhabere ve Bilgi Sistem Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve diğer komutanlıklardan oluştu.

Darbe girişiminin ardından yaşananlar ve bakanlığın yeni teşkilat yapısı dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığının, Genelkurmay Başkanlığı karargahının bulunduğu yerleşkeden çıkarılmasına karar verildi. Bu kapsamda bakanlık için yeni hizmet binası arayışına başlandı.

 

Yorumlar