Milli piyango bileti hırsızlığı güvenlik kamerasında

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, seyyar bayi tezgahından 8 bin lira değerinde milli piyango bileti çaldığı iddia edilen zanlı yakalandı - Hırsızlık anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarınca görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
Milli piyango bileti hırsızlığı güvenlik kamerasında

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, seyyar bayi tezgahından 8 bin lira değerinde milli piyango bileti çaldığı iddia edilen zanlı yakalandı.

Cevat Şakir Caddesi'nde milli piyango bileti satan seyyar bayiden, bilet hırsızlığı yapıldığı ihbarını alan Bodrum Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler harekete geçti.

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alarak, şüphelinin eşkalini belirledi. Polis, şüphelinin fotoğrafını ilçedeki seyyar bayi satıcıları ile çevre illere dağıttı.

Aydın'da bir pansiyonda kaldığı belirlenen şüpheli F.Ş. (52) gözaltına alındı.

Bodrum'a getirilen şüpheli, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Müjdeli haberi asayiş şube amiri verdi

Bodrum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Amiri Başkomiser Vasfi Öztüzün, seyyar bayi Müttet Aydınalp'e zanlıyı yakaladıkları haberini vererek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öztüzün, gazetecilere yaptığı açıklamada, haberi aldıkları andan itibaren, olayı basit bir hırsızlık olayı olarak görmediklerini, yaptıkları titiz çalışmayla şüpheliyi kısa sürede yakaladıklarını söyledi.

Zanlıyı çevrede yaptıkları güvenlik kamerası çalışmasıyla tespit ettiklerini anlatan Öztüzün, "Şahsın eşkalini tespit ettikten sonra, çevre illere de bildirdik. Dün Aydın ilinde bir pansiyonda konakladığını öğrenince, Aydın Emniyet Müdürlüğüyle irtibata geçip şahsı yakalattık. Üzerinde mağdur arkadaşımızın bilet parasının yarısına yakını da bulduk." diye konuştu.

- "Biletleri veresiye almıştım"

Olayın yaşandığı günden bu yana uyku uyuyamadığını ifade eden seyyar satıcı Aydınalp de zanlının yakalanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Sermayesi olmadığını belirten Aydınalp, "Biletleri veresiye almıştım. Aldığım biletleri satıp, parasını öyle veriyordum. O yüzden 5-6 günden bu yana yemek yiyemedim, uyku uyuyamadım." dedi.

Öte yandan hırsızlık anı çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Görüntülerde, bir süre etrafı gözetleyen kişinin daha sonra tezgahtan toplu halde duran biletleri alıp bölgeden koşarak uzaklaşması yer alıyor.

Yorumlar