Kader Yavuz kim, nereli, kaç yaşında?

Kader Yavuz veya tam adıyla Ayşe Kader Yavuz henüz 19 yaşında ve Türkiye'nin gururu olmuş bir sporcudur. Peki, Kader Yavuz kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Kader Yavuz kim, nereli, kaç yaşında?

Kader Yavuz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Milli Sporcu Ayşe Kader Yavuz, son günlerde televizyon ekranlarında dönen tanıtım reklamlarında sıkça adından söz ettiriyor. Peki, Kader Yavuz kim?

Ayşe Kader Yavuz 21 yaşındadır. 

Aslen Erzincanlı'dır. 

AYŞE YAVUZ KADER KİMDİR?

Milli Kayakçı Ayşe Kader Yavuz 1998 yılında Erzincan'da doğdu.

İşitme engelli ve konuşma bozukluğu bulunan Kader Yavuz, hiç kimsenin beklemediği bir başarıya imza atarak onu tanıyan herkesi ve Türkiye'yi gururlandırdı.

Kader'in spor alanındaki başarıları küçük yaşlara kadar gidiyor. Doğuştan işitme engelli olan Kader henüz 6 yaşında ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyat sonucunda sağlığına bir nebze de olsa kavuşan Kader'in en büyük kader arkadaşı babası oldu. Babası onu kayak eğitiminde yalnız bırakmadı. 15 yıllık bir eğitimin sonunda Kader, Türkiye ve dünya çapında başarılara imza atan genç bir kız oldu.

Milli Kayakçı Ayşe Yavuz Kader, 2015 yılında Türkiye Özel Sporcular Kayak Federasyonu ile tanışarak Türkiye şampiyonalarına katıldı.

2016 yılında Polonya'da düzenlenen Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'nda dünya ikinciliği gururunu yaşattı.

Yavuz, bugüne kadar onlarca başarı elde ederek 50'ye yakın madalya aldı.

Kader Yavuz, babası Osman Yavuz'un rehberliğinde antremanlarını yaparak dünya başarısı elde etmeyi başardı. 

Kader Yavuz kim
Ayşe Kader Yavuz babası ile antremanda

 

Kader, Polonya'da yapılan Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonunun (INAS) Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası'nda ikinci olmayı başarmıştı. 

Şimdi ise İtalya'da yapılacak olan Dünya Kayak Şampiyonası'na hazırlanıyor. 

Milli Sporcu Ayşe Kader Yavuz, 27 Şubat-3 Mart tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilen Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası kısa slalomda dünya ikincisi olarak gümüş madalya, büyük slalom Super-G yarışlarının toplamında ise dünya üçüncüsü olarak bronz madalya elde etti.

İTALYA'DAKİ ŞAMPİYONAYA HAZIRLANIYOR

Kendisi de aynı zamanda bir sporcu olan Ayşe Kader Yavuz'un babası Osman Yavuz, kızına küçüklüğünden itibaren spor alanında yardımcı olmaya çalıştığını söyledi. Şu ana kadar yaptıkları sıkı çalışmaların ödülünü aldıklarını belirten baba Yavuz, bu vesileyle şimdiye kadar dünya ikinciliği ve Avrupa birinciliği kazandıklarını söyledi. En büyük hedeflerinin ise bu ay İtalya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında birincilik olduğunu söyleyen Baba Yavuz, kendilerini bu konuda yardımcı olan yetkililere de teşekkür ediyor.

ANTREMANLARINI ERGAN DAĞI'NDA SÜRDÜRÜYOR

Ayşe Kader, İtalya'daki şampiyonaya Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde girdiği kampta hazırlanıyor. Baba Osman Yavuz ve antrenörü Canser Atilla ile günde 6 saat çalışan milli sporcu şimdiden büyük bir heyecanla 15-22 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak yarışmaları bekliyor.

Kader Yavuz kim
Ayşe Kader Yavuz kayak yaparken

 

Hazırlıkları ve önümüzdeki yarışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ayşe Kader Yavuz, "Antrenörüm ve babamın desteğiyle çalışıyorum. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Hedefim, yapılacak yarışlarda birinci gelerek dünya şampiyonu olmak." diyor.

Ayşe Kader'e inanan ve ona her türlü desteğini esirgemeyen antrenör Cansel Atilla ise dünya şampiyonasına az bir süre kaldığını belirterek, "Rakiplerine göre değerlendirecek olursak, Kader şu anda çok üst seviyede. İnşallah bu yıl hedefimiz dünya şampiyonluğu. Ülkemize madalya ile dönmek istiyoruz." dedi.

Yorumlar