Milli halterci Daniyar için son şans

- Türkiye Halter Federasyonu Disiplin Kurulu, Akdeniz Oyunları'nda taciz olayına karıştığı iddia edilen milli halterci Daniyar İsmayilov'a ceza verecek - Federasyon başkanı Tamer Taşpınar: - "Bu onun kesinlikle son şansı" - "Sporculuğuna diyeceğim bir şey yok ama ahlaki yönden zaafiyetleri olan bir sporcu" - "Kimseye milli takımın disiplinini bozdurmayacağız"

Google Haberlere Abone ol
Milli halterci Daniyar için son şans


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, İspanya'daki Akdeniz Oyunları'nda adı taciz olayına adı karıştığı iddia edilen Türkmenistan asıllı milli halterci Daniyar İsmayilov'un ağır bir ceza alacağını ifade etti.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun da görüşlerini alacaklarını anlatarak, "Bu onun kesinlikle son şansı. Örneğin bir yıl ceza aldı. Aynı şekilde yine benzer bir olay yaşandı. Artık bitmiştir. Bir daha milli takıma giremez. 'Yeter artık' deriz, ilişkisini keseriz." diye konuştu.

Daniyar'ın daha önce de kampta kavga ettiğini ve 4 ay ceza aldığını hatırlatan Taşpınar, şöyle konuştu:

"Cezayla ilgili tahkim kuruluna itirazı vardı. İtirazı kabul edildi ve cezası bir aya düştü. Cezası bizim verdiğimiz gibi 4 ay olarak kalsaydı Akdeniz Oyunları'na gidemeyecekti. Bir aya inince sıkletinin en iyisi olarak Tarragona'ya kendisini götürmek zorunda kaldık. Orada iki altın madalya aldı ve rekor da kırdı. Sporculuğuna diyeceğim bir şey yok ama ahlaki yönden zaafiyetleri olan bir sporcu."


- "Yönetmelikler ne diyorsa o cezayı alacak"


THF Başkanı Tamer Taşpınar, Daniyar İsmayilov'un Tarragona'da karıştığı olayın cezasız kalmayacağını belirterek, "Kimseye milli takımın disiplinini bozdurmayacağız." dedi.

Milli sporcuyla ilgili kamplarda disipline aykırı çok olay yaşandığını dile getiren Taşpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orada bir taciz şikayeti vardı. Karakolda tutuldu. Sonra asılsız olduğu ortaya çıkınca, serbest bırakıldı ve yurda döndük. Başarıya doğru hızlı adımlarla ilerleyen Halter Federasyonunu ve milli takımların bu başarılarına kimse gölge düşüremez. Biz buna müsaade etmeyiz. Yazıları hazırladık. Savunmasını bize verecek. Yazıyı kendisine tebliğ ettikten sonra 7 ila 10 gün içinde bize savunmasını vermek zorunda. İyi bir ceza alacağını tahmin ediyorum. Sporcu ne yaparsa yapsın, ona hak etmediği bir cezayı vermeyiz. Yönetmelikler ne diyorsa o cezayı alacak. Bundan kaçamaz."

Halter branşında Türkiye'nin oyunlarda 6 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya kazandığını ancak kamuoyunda bunun konuşulmadığını hatırlatan Taşpınar, "İlk zamanlarda iyi niyetle bakarak nasihatlarda bulunduk. Toplumun bu tür şeyleri hoş karşılamadığını söyledik. Siz şampiyon olduğunuzda 80 milyon sizi bağrına basıyor. Milli formayı giydiğiniz zaman ve İstiklal Marşı'nın temsilcisi olduğunuzda en ufak bir kusur kamuoyunda yer alıyor. Onun için 'dikkatli olman gerekir' diyerek kendisine defalarca nasihat ettik. Kazanmaya çalıştık. Disiplin cezaları verdik. Denemediğimiz yöntem kalmadı. Dengesiz bir sporcu. Hep uçlarda yaşıyor." ifadelerini kullandı.


- Ceza neye göre verilecek?


Başkan Tamer Taşpınar, milli sporcunun kampı terketmesi, bara gitmesi ve üzerinde milli takım forması bulunması nedeniyle ceza vereceklerini belirtti.

Olayın Türk, İngiliz ve İspanya basınında haber olduğunu hatırlatan Taşpınar, şunları kaydetti:

"Halter Milli Takımı orada çok başarılı oldu. Bunu gölgeledi. Bu başarı konuşulmadı ancak bu çirkin olay konuşuldu. Bu bir. İki, gece kampı terk ediyor. Üç, bara gidiyor. Barda muhtemelen içmiş olabilir. Onu soruşturmadan sonra anlayacağız. Ondan sonra bir kızla tanışıyor ve taciz olayı oluyor. Sen sabah beşte böyle bir olaya sebebiyet veriyorsun. Sabah beşte orada ne işin var? Bir de milli takım formasıyla oraya gitmiş. Bunların hepsi disiplin suçu gerektiren durumlar. Soruşturma tamamlandıktan sonra cezanın adını koyabiliriz. Sporcunun Tahkim Kurulu'na gitme hakkı var. Alacağı ceza hak mahrumiyeti olacaktır. Milli takım kamplarıyla yurt içi ve dışında müsabakalara katılamaz. Dünya Şampiyonası'na gitmeme durumu kesinlikle var."


Yorumlar