Milli füze Atmaca, milli gemiden ilk defa ateşlendi

Roketsan tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları çerçevesinde geliştirilen ve üretilen milli gemisavar füzesi Atmaca milli savaş gemisi TCG Kınalıada'dan ateşlendi.

Google Haberlere Abone ol
Milli füze Atmaca, milli gemiden ilk defa ateşlendi

Türk donanmasının ilk yerli gemisavar füzesi Atmaca'nın testleri devam ediyor. 

Daha önce karadan test atışları yapılan gemisavar füzesi Atmaca Türk tershaneleri tarafından üretilen TCG Kınalıada'dan ateşlendi. 

2020 YILINDA ENVANTERE GİRECEK

Roketsan tarafından üretilen ve müdaillerine göre daha iyi olan gemisavar füzesinin önümüzdeki yıl envantere girmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir tarafından paylaşılan bilgilere göre, Atmaca füzesinin test atışlarına devam edilecek. 

UZUN MENZİLLİ

Atmaca gemisavar füzesi düşük iz, uzun menzili ve yüksek hedef vuruş hassasiyeti ile benzerlerinden öne çıkıyor. 

ATMACA FÜZESİ ÖZELLİKLERİ

Her türlü hava şartında kullanılabilen modern bir güdümlü mermi olan Atmaca, karşı tedbirlere dayanıklılığı, hedef güncelleme, yeniden saldırı ve görev iptal yetenekleri ile ileri görev planlama sistemi (3D routing) sayesinde, sabit ve hareketli hedeflere karşı etkili olabiliyor.

Küresel Konumlandırma Sistemi, Ataletsel Ölçüm Birimi, Barometrik Altimetre ve Radar Altimetre alt sistemlerini kullanarak yol alan Atmaca, hedefini yüksek doğrulukla bulabilmek için aktif radar arayıcısını kullanıyor.

MİLGEM SINIFI KORVETLERE ENTEGRE EDİLECEK

Türk donanması için Türk tershaneleri tarafından üretilen milli savaş gemilerine entegre edilmesi hedeflenen Atmaca gemisavar füzeleri envanterde yer alan ABD üretimi Harpoon füzesinin yerini alacak.

Yorumlar