Milli Eğitim Bakanlığı'nın Zazaca ders kitapları hazır

Milli Eğitim Bakanlığı, Bingöl Üniveritesi akademisyenleri tarafından hazırlanan Zazaca ders kitaplarını onaylayarak yayınladı. Kitaplar okullara dağıtılacak

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Zazaca ders kitapları hazır

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda seçmeli olarak okutulan Zaza dilinde hazırlanan kitapları onaylayarak yayınladı. Milli Eğitim'in resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan kitapları Bingöl Üniversitesi akademisyenleri tarafından hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ikinci kademede okutulan Zazaki(Zazaca) seçmeli dersi için hazırlanan kitaplara online olarak da erişmek mümkün. 

Bingöl Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Varol, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kitabın basılı hali sadece okullara gönderilecek ve dersi tercih eden öğrencilere ders kitabı olarak verilecek; ancak dileyen herkes online haline ulaşabilir. Ayrıca Zazaca bilmeyenler için de başlangıç düzeyindeki ilk kitap olarak yararlanılabilir. Kitapların hazırlanmasındaki her aşamada bizlere destek veren, her türlü sorunumuz ile ilgilenen Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Çapak’a, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadri Engin’e, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Orhan Seven’e çok teşekkür ederiz. Ayrıca destek veren, bizlerin yanında olan herkese minnettarız" dedi. 

Zazaca öğrenmek isteyenler şu linkten başlayabilirler: 

http://www.eba.gov.tr/ekitap?icerik-id=5428

Yorumlar