Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın kabulü

- Bakan Yılmaz, Makedonya Büyükelçisi Mucunski'yi makamında kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın kabulü

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Makedonya Büyükelçisi Zvanko Mucunski'yi makamında kabul etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yılmaz kabulde, Makedonya'yı dost ve kardeş ülke olarak gördüklerini ifade ederek, iki ülkenin de her alanda destek ve işbirliğini genişletmek için gerekli potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Makedonya'daki Türkler ile Türkiye'deki Makedonyalı göçmenlerin iki ülke arasındaki köprü olduğunu belirten Yılmaz, Mucunski'ye 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde verdikleri destek için teşekkür etti.

Büyükelçi Mucunski de ağırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin dost ve kardeş olduklarını ve Türkiye ile Makedonya arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklığının çok önemli olduğunu aktaran Mucunski, "400 milyon dolar olan ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkarılmasını diliyoruz. YÖK ile Makedonya arasında imzalanacak yükseköğretim alanında işbirliği anlaşmasının son aşamasına gelindi. Bu anlaşma ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ivme kazanacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar