Milli çekiççiler 2018 hazırlıklarına başladı

- Özkan Baltacı: "2017 benim için çok iyi geçti, 2018 daha da iyi olacak" - Tuğçe Şahutoğlu: "Bu sezon istediğim dereceleri elde edemedim ama önümüzdeki sene bunu düzelteceğim" - Deniz Yaylacı: "Yeni sezonda hedefim 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak"

Google Haberlere Abone ol
Milli çekiççiler 2018 hazırlıklarına başladı


ANKARA (AA) - İLKNUR YURDAKUL - Milli çekiççiler yeni sezon hazırlıklarına Ankara'daki atmalar milli takım kampı ile başladı.

19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki Naili Moran Atletizm Pisti'nde 18 Kasım'a kadar sürecek kampta, milli atletler Özkan Baltacı, Tuğçe Şahutoğlu, Deniz Yaylacı, Hakan Mert Sözüdiri ve İrfan Yıldırım yer alıyor.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan sporculardan Özkan Baltacı, 2017 sezonunun ardından çalışmalara kısa bir süre ara verdiklerini ve yeni sezon hazırlıklarına Ankara kampıyla start verdiklerini belirterek, "2017 benim için çok iyi geçti, 2018 daha da iyi olacak." dedi.

Özkan, 2016'da sezonu kapattıktan sonra çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini vurgulayarak, "Önceliğim Dünya Şampiyonası'nda barajı geçip finalde yarışabilmekti çünkü baraj oldukça sertti. Her ikisini de başardım. Sonra Üniversiteler Dünya Şampiyonası'nda finalde yarıştım. Azerbaycan'daki İslam Oyunları'nda Eşref Apak ile kürsünün ilk iki basamağında yer aldık." diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası'nda da finalde yarıştığını hatırlatan milli atlet, "Oraya gidebilmek bile bizim için hayalken, ben finalde yarıştım. 2017 Dünya Şampiyonası'nda barajı hedeflerken finalde yarıştım. Dünya ve Avrupa Şampiyonaları için artık kıdemli bir sporcu olduğumu düşünüyorum. Bunlar birer basamaktır. Finalde yarışan herkes bir madalya adayıdır ama bunlar deneyimle oluyor. Son 2-3 yıldır kendimizi geliştirdik. Gelecek yıl Berlin'de Avrupa Şampiyonası var. Orada madalyayı hedefleyeceğim." ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda, tam olarak istediği favori yaşta olacağını dile getiren 23 yaşındaki sporcu, "Şimdiden Tokyo için antrenmanlarda bir şeyler göstermeye başladık. Derecelerimiz çok iyi gidiyor. Bir sakatlık, kaza bela olmazsa inşallah olimpiyatlarda finalde yarışıp, elimizden geleni yapacağız ancak madalya konuşmak için çok erken. Finale kalıp madalya için savaşacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Atletizm Federasyonunun destekleri olmasa buralara gelemeyeceklerini kaydeden Özkan, Ankara kampından sonraki ilk yarışmalarına, 10-11 Mart'ta Portekiz'de yapılacak Atmalar Kış Kupası'nda çıkacaklarını sözlerine ekledi.


- Tuğçe ve Deniz'in görüşleri


Bu sezonun kendisi için iyi geçmediğini belirten Tuğçe Şahutoğlu ise şunları söyledi:

"İstediğim dereceleri elde edemedim ama önümüzdeki sene bunu düzelteceğim. Aslında iyi hazırlandım, iyi antrenman yaptım ancak psikolojik olarak biraz sıkıntılı geçti. Gelecek sene Akdeniz Oyunları, Avrupa Şampiyonası gibi önemli organizasyonlar var. 29 yaşındayım ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılmak istiyorum ancak bunu gelecek iki yıl elde edeceğim dereceler belirleyecek."

Kampın genç sporcularından Deniz Yaylacı da yeni sezona günde çift idmanla hazırlandıklarını belirterek, "Yeni sezonda hedefim 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak. 1998 doğumluyum ve 7 yıldır çekiç atıyorum. Yıldızlarda dünya ikinciliğim ve Dünya Yıldızlar Olimpiyatları beşinciliğim var. Bu yıl Dünya ve Avrupa Gençler Şampiyonaları vardı ancak derece elde edemedim. 2018 için Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Şimdiki hedefim bu." şeklinde konuştu.

Yorumlar