Milletvekili Barış Atay'ı tekme tokat dövdüler

Kadıköy'de gece yarısında bir mekandan çıkarken 5 kişi tarafından dövülen Milletvekili Barış Atay, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Barış Atay'ı tekme tokat dövdüler

TBMM'de ve sosyal medya üzerinden yaptığı provokatif açıklamalarla sık sık tartışmaların odağında yer alan isimlerden Milletvekili Barış Atay, 5 kişilik bir grup tarafından dövüldü.  T24'ten Gözde Yel'in haberine göre; 1.30 sularında Kadıköy'de, beş kişilik bir grup, arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekândan çıkan Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırdı. Grubun yere düşürdükten sonra tekmelemeye başladığı Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne götürüldü. Atay'ın travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedaviye alındığı öğrenildi.

Atay'ın tedavi gördüğü hastanede polislere ifade vereceği ve şikâyetçi olacağı belirtildi. Saldırgan grubun olayın ardından kaçtığı, gözaltına alınan bir şüpheli bulunmadığı öğrenildi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık da Atay'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi almak için tedavi için götürüldüğü Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne gitti. Şık, T24'e yaptığı açıklamada, "Tesadüfi bir şey olduğunu düşünmüyoruz, Soylu'nun 'dikkat yakalanma' sözünden sonra olan bir olay. Çıktığı mekândan sonra bir ara sokağa girer girmez saldırıya uğruyor, takip edildiğini düşünüyoruz" dedi.

TİP'ten açıklama

Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" denildi.

Barış Atay kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu, 1981 yılında Almanya, Wilhelmshaven'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Antakya'da tamamlayan Atay, 1999 yılında girdiği Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nü 2003'te bıraktı ve 2004'te Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi, 2009'da eğitimini tamamladı.

Birçok profesyonel tiyatro oyununda, TV dizisinde ve sinema filminde rol alan Atay, Kadıköy Emek Tiyatrosunun ve Barikat Filmin kurucularındandır. Eksik ve Aden isimli iki sinema filminin yönetmenliğini üstlendi. TİP Kurucu Meclis Üyesi, Oyuncular Sendikasının kurucu üyelerindendir.

Hacı ve Şöhret adlı dizilerinde, ayrıca Kavuk ve Zincirbozan adlı filmlerde de rol aldı. Adını duyurduğu karakter ise Arka Sıradakiler dizisinde canlandırdığı Saffet ile oldu.

HDP'den milletvekili seçildi

Atay, 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden milletvekili adayı oldu. 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarına göre Hatay milletvekili seçildi. 11 Ekim 2018 tarihinde Türkiye İşçi Partisi'ne geçti.

 

Yorumlar

Selma celik Yapanlarin ellerine sağlık
Gül Telci Söz ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir Müslüman Türkiye düşmanları