Milletlerarası anlaşmalar

- Türkiye'nin Tanzanya, Sırbistan ve Fransa ile imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

Google Haberlere Abone ol
Milletlerarası anlaşmalar

ANKARA (AA) - Türkiye'nin Tanzanya, Sırbistan ve Fransa ile imzaladığı mutabakat zaptı ve anlaşmalar onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tanzanya'nın Darüsselam kentinde 23 Şubat 2017'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Turizm Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı"yla, turizm alanında iş birliğinin teşvik edilmesi ve geliştirilmesi hedefleniyor.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta 5 Haziran 2013'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Arasında Hukuki ve Ticari Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma Anlaşması"yla iki ülke arasında dostane ilişkileri daha da geliştirmek, hukuki ve ticari konularda karşılıklı iş birliğini ulusal egemenlik, hakların eşitliği ve birbirlerinin iç işlerine karışmama ilkelerine dayanarak artırmak amaçlanıyor.

Ankara'da 27 Ocak 2014'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Fransa Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Enerji Alanında İşbirliği Anlaşması"yla da iki ülke arasındaki mevcut enerji iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar