"Millet, ayarsızlar tayfasına ayar verdi"

- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: - "Ülkenin başını koparmaya çalışan bir başıbozuklar tayfası var. Millete ayar vermeye çalışırken, milletin ayar verdiği bir ayarsızlar tayfası var. Milletin evlatlarını katletmeyi göze alan bir satılmışlar tayfası var" - "Belki Cumhurbaşkanı yayınlara o anda müdahil olamasa ve halkı sokağa davet edemeseydi çok ciddi bir insan kaybıyla Suriyeleştirilmiş bir Türkiye'ye uyanabilirdik"

Google Haberlere Abone ol
"Millet, ayarsızlar tayfasına ayar verdi"

İSTANBUL (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, FETÖ mensuplarının darbe girişimini kınayarak, "Ülkenin başını koparmaya çalışan bir başıbozuklar tayfası var. Millete ayar vermeye çalışırken milletin ayar verdiği bir ayarsızlar tayfası var. Milletin evlatlarını katletmeyi göze alan bir satılmışlar tayfası var." dedi.

Yalçın, FETÖ'nün darbe girişimini AA muhabirine değerlendirdi.

Askeri darbeler nedeniyle Türkiye'nin tam anlamıyla demokrasiye geçmesinin engellendiğini dile getiren Yalçın, böylece darbe geleneğinin de kanıksandığını söyledi.

Ali Yalçın, bunun Türkiye'nin anayasal ve yapısal durumundan kaynaklandığı tespitinde bulunarak, anayasa konusunda çalışmaların yapılması gerektiğini anımsattı.

- "Milletin evlatlarını katletmek istediler"

Türkiye'de halkın ilk kez darbe girişimine el koyduğunu anımsatan Yalçın, "Bu girişim, Türkiye'deki en kanlı darbe girişimlerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bütün darbelerde ana hedef devletin başını ve liderini etkisiz hale getirmektir. Bunda da aynısını gözettiler. Cumhurbaşkanı için özel birliklerin gönderilmesi yine darbede devletin başına çökmeye çalıştıklarını gösteriyor. Ülkenin başını koparmaya çalışan bir başıbozuklar tayfası var. Millete ayar vermeye çalışırken, milletin ayar verdiği bir ayarsızlar tayfası var. Milletin evlatlarını katletmeyi göze alan bir satılmışlar tayfası var." diye konuştu.

Yalçın, milletin olaya el koymasıyla bu sürecin kontrol altına alındığına dikkati çekerek, Memur-Sen'in bu direnişte önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Söz konusu darbe girişiminde medyanın omurgalı bir duruş sergilediğini anlatan Yalçın, emniyet ve silahlı kuvvetlerin içerisinde vatan ve milletten yana tavır alanların önemine vurgu yaptı.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, millet ve devletin önemli bir badire atlattığını kaydederek, şunları söyledi:

"Belki Cumhurbaşkanı yayınlara o anda müdahil olamasa ve halkı sokağa davet edemeseydi çok ciddi bir insan kaybıyla Suriyeleştirilmiş bir Türkiye'ye uyanabilirdik. Önemli olan kısım bundan sonra ne yapılacağıdır? Millet milli bir konseyi ve konseptini sağlamalı. Bütün siyasi partiler, bütün renkler ve sivil toplum örgütleri şu anki birlik ve bütünlüğü bir kenara koymadan, bu yapıyı devam ettirmek durumundadır."

Devletin FETÖ mensuplarını her yerden kazıması gerektiğini belirten Yalçın, sürecin zehirlenmemesi için adalet çerçevesinde hareket edilmesinin önemini vurguladı.

Yorumlar