Millenicom kimindir, sahibi kimdir?

Türkiye'de Türk Telekom'un alt yapısıyla daha ucuza internet hizmeti verdiğini savunan Millenicom kimindir, sahibi kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Millenicom kimindir, sahibi kimdir?

Türkiye'de Türk Telekom ve internet alanında hizmet veren, Türk Telekom'un alt yapısıyla daha ucuza internet hizmeti verdiğini savunan Millenicom kimindir, sahibi kimdir, nerelidir?

Millenicom Azerbaycan kökenli bir Telekominikasyon şirketidir. 

2004 yılında kuruldu. 

Şirketin eski adı "Doping İnternet"ti.

Şirketin başında Aybars Karaatmaca bulunuyor. 

Ancak şirket Azerbaycan'ın dünyaca ünlü enerji şirketi SOCAR bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Şirketin tam adı, Millenicom Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş'dir.

2019 itibarıyla İnternet servis sağlayıcıları arasında yüzde 3.3 ile en büyük 5. pazar payına sahiptir.

Millenicom Türkiye, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilmiş olan Sabit Telefon Hizmeti (STH), İnternet Servis Sağlayıcılığı Hizmeti (İSS) ve Altyapı İşletmeciliği (AİH) lisanslarına sahiptir.

Şirketin, hem bireysel hem kurumsal müşterilerine bütünleşik telekom hizmetleri sunabilmek için 2010 yılında aldığı Sanal Mobil Şebeke İşletmeciliği (MVNO) lisansı bulunmaktadır.

Türkiye’de kurumlara yönelik A-Tipi Abonelik hizmeti sunan ilk iki işletmeciden biri olan Millenicom Türkiye, 30 binden fazla kuruma sabit telefon hizmeti sağlamaktadır.

2007 yılında Türkiye’nin ilk “arama bazında operatör seçimi” hizmeti olan 1045’i sunmaya başlayan Millenicom, 2 milyonu aşkın tekil sabit hat abonesi tarafından kullanılmaktadır.

Şirket, 80’i aşkın uluslararası telekom operatörüyle ara bağlantıya sahiptir ve şebekesi üzerinde yılda 2,5 milyar dakikalık telefon görüşmesi yapılabilmektedir.

Yorumlar