Milei ağlama duvarında ağladı hahama sarıldı

ABD destekli Arjantin'in yeni devlet başkanı Milei, Kudüs'te "Ağlama Duvarı"nda ağladı, yanındaki hahama sarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milei ağlama duvarında ağladı hahama sarıldı

İsrail destekçileri arasında yer alan Arjantin'in yeni devlet başkanı Javier Milei, Kudüs ziyaretinde "Ağlama Duvarı"nda ağladı, yanındaki Yahudi hahama sarıldı. Milei'nin İsrail hükümetine yaranmak için ülkesinin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldığını açıklaması ise şaşırtmadı.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail'de önemli temaslarda bulundu. İşgal altındaki Kudüs'teki Ağlama Duvarı'nı ziyaret eden Milei, duygusal anlar yaşadı. Kafasına kipa takarak duvara yüzünü süren Milei, gözyaşlarına hakim olamayıp yanındaki hahama sarıldı. Bu anlar, kameralar tarafından kaydedildi.

RADİKAL VAATLER VE EKONOMİK KRİZ

Arjantin'de Kasım ayında yapılan seçimleri kazanan Javier Milei, radikal vaatleriyle dikkat çekti. "Ekonomiye testereyle gireceğim, gereksiz harcamaları keseceğim" diyerek "Bay Testere" lakabını alan Milei, Arjantinlilere ülkede para olmadığı ve sert bir kemer sıkma programı uygulanacağı konusunda uyarıda bulundu. Seçim kampanyası boyunca ABD ve İsrail ile iş birliğine odaklanacağını vurgulayan Milei, İsrail'e olan desteğiyle de biliniyor.

AĞLAMA DUVARI'NDA DUA VE GÖZYAŞLARI

Milei'nin Ağlama Duvarı'ndaki ziyareti, Arjantin ekonomisini düzeltmek ve borç para bulma çabalarının bir parçası olarak yorumlandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Milei'yi "Yahudi halkının gerçek dostu" olarak nitelendirerek İsrail'e davet etti.

ARJANTİN VE İSRAİL İLİŞKİLERİ

Milei, seçim kampanyası süresince Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı sözünü vermiş ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına destek vermişti.

Yorumlar