Milas’ta tarihi lahit mezarın kaderine terk edildiği iddiası

Milas’ın Gümüşlük Mahallesi Gümüşkesen Caddesi’ndeki kapalı giysi pazarı alanının bulunduğu noktada sergilenen lahit mezarların üzerine sprey boyayla yazılar yazılması tepki topladı.Milas’ta Gümüşlük Mahallesi Gümüşkesen Caddesi’ndeki...

Google Haberlere Abone ol
Milas’ta tarihi lahit mezarın kaderine terk edildiği iddiası

Milas’ın Gümüşlük Mahallesi Gümüşkesen Caddesi’ndeki kapalı giysi pazarı alanının bulunduğu noktada sergilenen lahit mezarların üzerine sprey boyayla yazılar yazılması tepki topladı.

Milas’ta Gümüşlük Mahallesi Gümüşkesen Caddesi’ndeki kapalı giysi pazarı alanının bulunduğu yerde sergilenen lahit mezarların kötü hali, vatandaşlardan tepki topluyor. Milas Müze Müdürlüğü, geçmiş dönemde mahallede bulunan Helenistik Döneme ait lahit mezarların incelemesini tamamladıktan sonra mezarları koruma altına aldı. Korumaya alındıkları yerde sergilenen mermer lahit mezarlar, son günlerde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce tahrip edildi. İlçenin kültürel varlıklarının değerini bilmeyen bu kişiler, mezarların üzerine sprey boyayla yazı yazdı ve mezarlar çöpe gömüldü. Bu kötü manzara yetmezmiş gibi yakın civarda başlatılan inşaattan çıkan molozlar da yavaş yavas kültür varlıklarının üzerine doğru dökülmeye başlandı.

Kültürel varlıkların insanlığın ortak mirası olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, lahit mezarların etrafının temizlenmesini ve benzer görüntülerin oluşmaması için önlem alınmasını istediler.

Yorumlar