Milano’da göçmen yanlısı yürüyüş

- Senato Başkanı Grasso: - "Burada doğan İtalyandır"

Google Haberlere Abone ol
Milano’da göçmen yanlısı yürüyüş

ROMA (AA) - İtalya’nın en büyük ikinci kenti Milano'da göçmen yanlısı büyük yürüyüş düzenlendi.

Ülkenin büyük kentlerinden, moda ve finans merkezi olarak bilinen Milano’da, mültecilere yardım eden sivil toplum kuruluşları ve belediyenin desteği ile bu kişilere karşı duvarlar örülmesini değil, kucak açılmasını ve göçmen politikalarına ağırlık verilmesini talep eden “Duvarsız, hep birlikte” sloganıyla destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Rainews24’ün haberine göre, aralarında Senegal, Çin, Bulgaristan ve diğer Afrika ülkelerinden yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, İtalyan devlet protokolünün 2 numaralı ismi Senato Başkanı Pietro Grasso, Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, Eski Dışişleri Bakanı Emma Bonino gibi isimler de hazır bulundu.

Etkinlikte konuşan Senato Başkanı Grasso, Avrupa’nın daha eşit ve kapsayıcı olması gerektiğini belirterek, "Göçmen kabulü, ahlaki bir görev olmanın yanı sıra ulusal ve uluslararası yasal bir görevdir. İtalya’dan Avrupa’ya bir mesaj gönderiyoruz. O da, AB’nin tanıdığı, bizim de gururla yaptığımız göçmenlere kucak açmanın bütün birlik ülkelerine yayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Hoşgörüden uzak, yeni duvarlar örmeyeceklerini kaydeden Grasso, "Burada doğan, burada okuyan İtalyan’dır." dedi.

Milano Belediye Başkanı Sala da konuksever bir şehre belediye başkanlığı yapmak istediğini dile getirdi.

Sala, iki gün önce tren garında biri polis, diğeri asker iki güvenlik görevlisinin yaralandığı ve terör şüphesiyle soruşturulan saldırıdan da üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Paolo Gentiloni de twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Milano’nun göçmen yanlısı gösteriye ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür etti ve Milano’nun hem güvenli hem de konuksever olduğunu belirtti.

Yorumlar