Mike Pompeo: NATO'nun devri kapanabilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO'ya yönelik "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" eleştirisinin ardından bir çıkış da ABD'den geldi. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, NATO'nun ihtiyaç duyduğu ihtiyaçların sağlanmaması halinde NATO'nun devrinin kapanabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mike Pompeo: NATO'nun devri kapanabilir

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Berlin duvarının yıkılışının 70. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, NATO'nun devrinin kapanabileceğini söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kendi halkına uyguladığı baskıların Doğu Almanyalılara çok tanıdık geleceğini söyleyen Mike Pompeo, Rusya'yı ise komşularını işgal etmekle ve muhalefeti ezmekle suçladı.

NATO'NUN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Economist dergisine verdiği röportajda kullandığı "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözlerine katılmadığını belirten Pompeo, NATO'nun 70 yılın ardından büyümesi ve değişmesi gerektiğini söyledi. Pompeo, " NATO, Günümüzün gerçeklikleri ve zorluklarıyla yüzleşmeli" dedi.

POMPEO: NATO'NUN DEVRİ KAPANABİLİR

Pompeo, "Eğer uluslar NATO'nun ihtiyaç duyduğu kaynakları sağlamadan, sözlerini tutmadan NATO'nun savunma faydalarından yararlanabileceğini düşünürse, NATO etkisizleşebilir veya NATO'nun devri kapanabilir" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Avrupalı NATO ülkelerini sıklıkla yeterli askeri harcama yapmamak ve savunma ihtiyaçları için ABD'ye bel bağlamakla suçluyor.

70. YILINI KUTLAYACAK

 Washington'da 4 Nisan 1949'da Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü adıyla 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması'na dayanarak kurulan NATO, önümüzdeki ay Londra'da 70. yılını kutlayacak. 

Yorumlar