Migros'tan sipariş verenlere eksik 'tartı'dan şikayet ediyor

Migros Sanal Market'ten online sipariş veren vatandaşlar gelen sebze ve meyvelerin eksik tartıldığını görünce neye uğradığını şaşırdı. Durum iletilince Migros özür dilemek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Migros'tan sipariş verenlere eksik 'tartı' şoku

Virüs salgını nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kalan vatandaşlar online market siparişleriyle alışveriş ihtiyacını gidermeye çalışıyor. Online market siparişlerinde ise piyasada bilinen markaları tercih eden vatandaşlar normal şartlarda verdikleri siparişlerini gramajını veya adedini genellikle de kontrol etmiyor. Bu nedenle birçok aksaklık yaşanabiliyor. 

Son olarak Migros'tan sipariş veren vatandaşlar ilginç bir durumla karşı karşıya kaldı. Gelen siparişlerden şüphelenen bir vatandaş, sebze ve meyveleri evindeki hassas teraziyle tartmaya karar verdi. Kontrol işlemiden sonra vatandaş şüphelerinde haklı çıktı. 

Konuyu Gazeteci Zafer Arapkirli de Twitter hesabı üzerinden paylaşarak, yapılan yanlışa dikkat çekti. 

Arapkirli mesajında, "Bunun adını siz koyun... Arkadaşım, Migros'tan @Migros_Turkiye yaptığı alışverişi eve getirip kendisi tarttığında tüm tartılı ürünlerin ortalama % 23 eksik olduğunu görüyor. Arayıp söylediğinde, "Özür dileriz, geri getirin" yanıtı... Bu mudur "Kötü gün" perakendeciliği?" dedi.

 

Yorumlar