Microsoft CEO'sunun aldığı ikramiye dudak uçuklattı

Microsoft CEO'su Satya Narayana Nadella'nın şirketten aldığı prim fiyatı şirket çalışanlarının dudağını uçuklattı. Nadella yıllık 2,3 milyon dolar maaş alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Microsoft CEO'sunun aldığı ikramiye dudak uçuklattı

Amerikan teknoloji devi Microsoft'un CEO'su Satya Narayana Nadella'nın aldığı ikramiye duyanları şaşırttı.

Nadella'nın bu yıl maaşına ek olarak 42,9 milyon dolar (252 milyon TL) prim aldığı açıklandı. Nadella'nın primi şirketin hisse senedi performansına endeksli olarak veriliyor.

Yıllık toplamda 2,3 milyon dolar maaş alan Nadella, geçtiğimiz yıl 25,8 milyon dolar prim almıştı. Nadella'nın bu yıl aldığı prim neredeyse iki katına çıkmış durumda.

2014 yılında şirketin başına 3. SEO olarak geçen Nadella'nın yönetiminde Microsoft bulut bilişiminde büyük bir güç haline geldi.

Nadella, şirketin başına geldiği 2104 yılında aldığı 84 milyon dolarlık primle dikkatleri üzerine çekmişti.

Microsoft hisseleri, şirketin kar payı ödemelerini artırması ve 40 milyar dolarlık kendi hissesini alma kararından sonra Eylül'de tüm zamanların en yüksek değerine ulaşmıştı.

DİĞER CEO'LAR NE KADAR KAZANIYOR?

Nadella'ya verilen ve geçen yıla göre yüzde 66'lık bir artışı ifade eden ödeme 30 Haziran'da sona eren 2019 mali yılını kapsıyor.

Apple CEO'su Tim Cook, 2018'de 15,7 milyon dolar ek ödenek almıştı. Cook'un yıllık aldığı maaşı 3 milyon dolar yani Nadella'dan yaklaşık 7 milyon dolar daha fazla alıyor. 

GOOGLE CEO'SU İKRAMİYE OLARAK VERİLEN HİSSELERİ REDDETTİ

Google CEO'su Sundar Pichai'nin 1,9 milyon dolar ek ödenek aldığı belirtiliyor. Bloomberg'e göre Pichai, zaten çok para kazandığını söyleyerek şirketin ikramiye olarak önerdiği hisseleri geri çevirmişti.

Dünyanın en zengin insanı olan, Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, 20 yıldır yıllık 81 bin 840 dolar maaş alıyor. Bezos'a, seyahatleri ve emeklilik için yıllık 1,6 milyon dolar ek ödeme yapılıyor.

Yorumlar