Miçotakis ile Abbas telefonda görüştü

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Filistin Devlet Başkanı Abbas telefonda görüştü

Google Haberlere Abone ol
Miçotakis ile Abbas telefonda görüştü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye düzenli bir şekilde insani yardım sağlanması gerektiğini bildirdi.

Yunanistan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Miçotakis, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Miçotakis Abbas'a, Gazze Şeridi'ndeki durumdan duyduğu endişeyi aktardı.

Miçotakis, Gazze'ye düzenli bir şekilde insani yardım gitmesi gerekliliğini vurguladı.

Hamas'ın Filistin halkını temsil etmediğini belirten Miçotakis, Yunanistan'ın Hamas'ı terör örgütü olarak tanımlayan görüşünü de dile getirdi.

Miçotakis, Filistin halkının tek yasal temsilcisinin "Filistinli Yetkililer" olduğunu vurgulayarak, İsrail ve Filistin arasında barışın temin edilmesi ve bölgede istikrarın sağlanması için Yunanistan'ın benimsediği iki devletli çözüm anlayışını hatırlattı.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'ne gelişinde açıklamada bulunan Miçotakis, "Öncelikle, İsrail'in yasal olarak kendini koruma hakkı vardır ancak her zaman uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde. Vahşice bir terör saldırısına uğradı ve tabii ki vatandaşlarının güvenliğini korumak için tepki vermekle yükümlüdür." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Gazze Şeridi'nde büyük bir insani kriz yaşandığına dikkati çeken Miçotakis, "İnsani koridorların açılması ve gerekli olduğu takdirde sivillerin korunabilmesi, bugün bu çatışmanın değirmentaşlarından ezilenlerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, mümkün olduğunca çok insan hayatını koruyabilmemiz için çatışmalara insani bir ara verilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar