MHRS'den randevu alıp gitmiyorlar

MHRS'den randevu aldıktan sonra muayeneye gitmeyenlerin sayısını duyanlar kulaklarına inanamıyor. Her 100 kişiden 30'u randevu aldıkları halde gitmiyor.

Google Haberlere Abone ol
MHRS'den randevu alıp gitmiyorlar

MHRS üzerinden randevu aldıkları halde muayene gitmeyenlerin neden olduğu mağduriyet giderek büyüyor. Randevularını hem iptal etmeyen hem de gitmeyenlerin sayısını duyanlar ise inanamıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre randevu aldığı halde muayene gitmeyen ve gitmediği halde de iptal etmeyenlerin oranını açıkladı. 

Bakan Koca'nın açıkladığı rakama göre aldığı randevuya gitmeyenyenlerin oranı yüzde 30. Yani her 100 kişiden 30'u aldığı randevuya gitmiyor. Söz konusu kişiler, birçok vatandaşın arayıp da bulamdığı randevuyu alıyor; ancak gitmedikleri için iptal de etmiyor. Hal böyle olunca da birçok vatandaş mağdur oluyor.

Bakan Koca, randevuya gitmeyeceklerin mutlaka "iptal" işlemini uygulamaları gerektiğini söyledi. 

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "MHRS’den randevu alan her 100 kişiden ortalama 30’u randevusuna gelmiyor. Bu durum, randevu bekleyen hastalarımızın sağlık hizmetinde gecikmelere yol açıyor. Gelmeyeceğiniz randevuyu en az 2 gün önce MHRS’den iptal edin. Hastalara ve sağlık sistemine karşı bu sizin görevinizdir." dedi.

MHRS'den randevu alıp gitmiyorlar

 

Yorumlar

başka çözüm hem mhrs olup hemde hastanede sıra olması lazım mhrsden randevu alan randevu saatinden 15-20 dakika önce hastanede yenileme sırası alması lazım bu sırada yoksa o gün orada muayene olmak isteyene randevusu geçebilir.